1 min. čitanja

Krajem mjeseca starta najjstarija regata na sjevernom Jadranu

Krajem mjeseca starta najjstarija regata na sjevernom Jadranu
Foto: JK Delfin

PULA – Jedriličarski klub Delfin krajem ovog mjeseca organizira 18. po redu Brioni kup – najstariju međunarodnu regatu na sjevernom Jadranu klase krstaš. Plovi se na relaciji Pula – Fažana – NP Brijuni.

Poznata regata vuče korijene još iz doba Austrougarske, a navodno ju je utemeljio nadvojvoda Karl Stephan još 1896. godine. Regata se nije održavala u vrijeme rata i u vremenima kada je pristup Brijunima bio zabranjen.

Brioni kup ove se godine održava 30. travnja, no program počinje dan ranije – prvo registracijom sudionika u pulskoj luci u prostorijama JK Delfin, a potom i feštom dobrodošlice u luci kod RI gata.

Start regate je 30. travnja u 11 sati iz pulske luke, odakle se jedri put Fažane i oko NP Brijuni. Predviđeni dolazak na cilj je u 17 sati.

Jedrilice će biti razvrstane u grupe prema duljini preko svega (LOA), no u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih natjecatelja organizator može izvršiti pripajanje pojedinih grupa. Plovi se u tri divizije – regatna, obiteljska i vintage, a u ovu potonju ulaze jedrilice starije od 35 godina.

Startnina je besplatna, iako su dobrodošli dobrovoljni prilozi za regatu. Vezovi u pulskoj luci su također besplatni za sve natjecatelje s petka na subotu, a lokacija vezova je kod RI gata prema lučici Mandrač.

Najbolje natjecatelje očekuju i zanimljive, prigodne nagrade, a više o samoj regati možete pronaći na službenoj web stranici JK Delfin.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.