1 min. čitanja

Od idućeg tjedna poskupljuje pomorski putnički prijevoz

Od idućeg tjedna poskupljuje pomorski putnički prijevoz
Foto: Morski HR

Porast cijena nije zaobišao niti trajektni prijevoz pa su iz Agencije za obalni linijski pomorski promet najavili da od idućeg tjedna rastu cijene karata u pomorskom prometu.

Od utorka, 19. travnja poskupljuje prijevoz na gotovo svim državnim linijama u linijskom obalnom pomorskom prometu, priopćili su iz Agencije za obalni linijski pomorski promet. Cijene karata za putnike trebale bi porasti od dvije do osam kuna.

Ističu kako je Upravno vijeće Agencije, na sjednici održanoj 13. travnja, prihvatilo zahtjeve linijskih brodara za povećanjem cijena te su utvrdili nove cjenike na ukupno 24 trajektne linije, 13 brzobrodskih linija te 10 brodskih linija.

Cijene karata će tako od utorka biti veće za putnike starije od 12 godina – u izvansezonskom razdoblju karte će biti skuplje 4 kune, dok će u sezonskom razdoblju one stajati 8 kuna. Za otočane i djelatnike javnih službi cijene se povećavaju do dvije kune tijekom cijele godine.

Za djecu od 3 do 12 godina karta će u izvansezonskom razdoblju biti 2 kune skuplja, dok će u sezonskom razdoblju cijena biti veća za 4 kune. Što se tiče brodskih i brzobrodskih linija, cijene karata za djecu od 3 do 12 godina poskupljuju za 2 kune i takva cijena će biti tijekom cijele godine za ovu kategoriju plovila.

Cijene karata za vozila (uključujući i vozila javnih službi) bit će povećane do osam kuna u izvansezonskom, a do 16 kuna u sezonskom razdoblju. Za otočna vozila i vozila javnih službi cijene će porasti do četiri kune tijekom cijele godine.

Teretna vozila nosivosti >5,01 tone izdvojena su kao posebna kategorija vozila kojima se mijenja cjenik prijevoza te se predviđa povećanje cijene prijevoza po toni nosivosti i to – povećanje u izvansezonskom razdoblju do četiri kune, u sezonskom razdoblju do osam kuna, a za otočna i vozila javnih službi do dvije kune tijekom cijele godine, navode iz Agencije.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.