1 min. čitanja

VIDEO: DRAMA KOD MAKARSKE Mladići spasili dvije pothlađene Čehinje, odnijela ih orkanska bura!

VIDEO: DRAMA KOD MAKARSKE Mladići spasili dvije pothlađene Čehinje, odnijela ih orkanska bura!
Foto: Čitateljica

MAKARSKA – Prava drama odvijala se danas kod svjetionika Sveti Petar u Makarskoj. Na oko 1000 metera od obale, u poslijepodnevnim satima na dasci za surfanje ostale su zarobljene dvije mlade Čehinje (14 i 15 god.). Zbog jake bure nisu mogle na kopno.

– BIle su već oko 800 metara od obale, nasuprot plažnog objekta kod Biokovke i vidjelo se da se odmah mora reagirati – govori Makaranin Goran Vranješ.

Vranješ je potom nazvao Lučku kapetaniju gdje je dobio odgovor kako nemaju posadu za isploviti, a zatim je nazvao Makarsku obalu, odnosno Marina Puharića i njega pitao za pomoć. Ovaj je, pak, odmah nazvao vlasnika broda Marija Prnjka, a već nakon nekoliko minuta Prnjak se pojavio u makarskoj luci odakle su njih trojica isplovili po buri.

– Zovem prijatelja Marija Prnjaka, i nas tri, Marijo, Goran Vranjes, i ja u 17:08 isplovljavamo privatnim brodom i u 17:17 dvije maloljetne osobe, su već bile u brodu i spašene iz podivljalog mora. Dok smo se vraćali u luku organizirao sam Hitnu pomoć koja je cure skupila jer su već bile pothlađene i imale su hipotermiju – ispričao je Marin Puharić za medije.

Hitna je djevojke u Makarskoj preuzela u 17:25.

– Mi smo se organizirali privatno. Nakon nekih 7-8 minuta locirali smo cure. Već su bile udaljene nekih 1500 m od obale i bura ih je nosila prema Hvaru. Cure su bile na SUB dasci i to je jedino što im je spasilo glavu jer su ostale na površini i uspjeli smo ih locirati – dodao je Marin.

Doznaje se i da su djevojke pretrpjele šok, hipotermiju i lakše ozljede, no srećom s njima će biti sve u redu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.