1 min. čitanja

Organiziraju besplatan trening prepoznavanja ptica na ušću Neretve

Organiziraju besplatan trening prepoznavanja ptica na ušću Neretve
Foto: Pixabay/Ilustracija

Udruga Biom poziva zainteresirane da se uključe u trening prepoznavanja ptica na Neretvi, koji će se održati 7., 8. i 28. svibnja 2022. na više lokacija na području cijele delte.

U sklopu treninga bit će održano jedno uvodno online predavanje i tri terenske edukacije. Sudionici će imati priliku vidjeti i naučiti prepoznavati vrste ptica česte u svojoj okolici, a uz malo sreće i rijetke vrste koje posjećuju lagune na ušću Neretve.

Sudionici će na terenu učiti prepoznavati vrste ptica po izgledu i po glasanju. Trening je besplatan i otvoren za sve bez obzira na predznanje, a polaznicima će biti osigurani dalekozori i knjige za determinaciju ptica.

Za sudjelovanje u besplatnom treningu prepoznavanja ptica trebate ispuniti online prijavnicu, najkasnije do 3. svibnja, a detaljen informacije možete pronaći na internet stranici udruge BIOM.

Trening se organizira u sklopu projekta „Jadranski seobeni put 4“, koji je fokusiran na zaštitu bitnih odmorišta, zimovališta i gnjezdilišta za ptice selice u Hrvatskoj a što je upravo – delta Neretve. Projekt financiraju zaklade EuroNatur i MAVA.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.