1 min. čitanja

Od 1. svibnja kreće privremena obustava ribolova okružujućim mrežama plivaricama – srdelarama

Od 1. svibnja kreće privremena obustava ribolova okružujućim mrežama plivaricama – srdelarama
Foto: Morski.hr / Ilustracija

U razdoblju od 1. svibnja 2022. godine do 30. svibnja 2022. godine na snazi će biti privremena obustava okružujućim mrežama plivaricama – srdelarama. Za navedeno razdoblje postoji mogućnost financiranja obustave u okviru novoga Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021. – 2027. godine.

U sklopu dosadašnjeg Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo za privremenu obustavu ribolova isplaćeno je više od 252 milijuna kuna, odnosno 100 % raspoloživih sredstava.

Neki od osnovnih uvjeta su da ribarsko plovilo ne smije obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost tijekom trajanja privremene obustave te mora biti vezano u luci, članovi posade ne smiju obavljati bilo koju vrstu ribolova ili drugu djelatnost, plovilo mora biti autorizirano za plivaričarski ribolov i imati dostatnu minimalnu ribolovnu aktivnost od ukupno 120 ribolovnih dana ostvarenih tijekom 2020. i 2021. godine, od čega najmanje 51% ribolovne aktivnosti ostvarene u dijelu plivaričarskog ribolova.

Svi zainteresirani dužni su dostaviti obavijest o interesu za sudjelovanje na e-mail adresu eufondovi.ribarstvo@mps.hr do 1. svibnja 2022. godine, a rok za podnošenje Zahtjeva za potporu traje tijekom cijele privremene obustave.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.