1 min. čitanja

PIRAMIDE NA DUGOM OTOKU Gradi ih umjetnik u masliniku svoje majke

PIRAMIDE NA DUGOM OTOKU Gradi ih umjetnik u masliniku svoje majke
Foto: 057.info

SALI – Na Dugom otoku svega ima pa čak i piramida. Jedna je otkrivena, odnosno otvorena u kolovozu 2019. godine, a druga, malo manja, bit će ovog ljeta dok je treća u temeljima.

Piramide u maslinama, umjesto onih u pustinji – ideja su i izvedba umjetnika iz Sali, Vedrana Petešića. Javnosti poznatog po skupljanju brodova u boci, našao je originalnih način predstavljanja svojih ruku djelo. Na otvaranju Velike piramide Sali bilo je, kaže, 300 “svita”.  Tu turističku atrakciju Petešić je podigao u maslinama svoje metere, piše 057.info.

Foto: Davor Kovačić / Facebook

– Sistem piramida me oduvijek fascinirao. Osobito njihova tajanstvenost i simbolika, kazat će Petešić, inače dugootočki građevinar. Pa nije neumjesno usporediti staklenu piramidu na trgu ispred Louvre-a s njegovom drvenom konstrukcijom u Salima.

U njoj je Vedran Petešić postavio 400 svojih izložaka kao kustos izložbe na koju je ulaz slobodan. Izložba u piramidi pokazala se kao siguran prostor. Ovih godina nisam primijetio da je išta nedostajalo od predmeta u drvetu koje je sam izradio. To je moj hobi, ističe Petešić.

Kao i skupljanje boca s porukama iz more čime se bavi već 13 godina. Do sada je prikupio 149 boca s porukama iz dugootočkih vala. I one su izložene u piramidi koju je izgradio Vedran Petešić, saljski samouki umjetnik.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.