1 min. čitanja

Turističke brojke u Crikvenici zasad jako dobre

Turističke brojke u Crikvenici zasad jako dobre
Foto: ŽLU Crikvenica

CRIKVENICA – Kvarner je do 1.svibnja ostvario više od 820 tisuća noćenja, što je gotovo u potpunosti jednako 2019. godini, te za čak 160 posto bolje nego lani. Crikveničko-vinodolska rivijera ostvarila je sa 100 tisuća noćenja vidan napredak, odnosno 26 posto bolje nego 2019.

Ovog vikenda u Crikvenici boravi oko 1500 gostiju, što je doista povratak na brojke iz predpandemijskih godina. Prema tvrdnjama tamošnjih turističkih agencija i hotelijera, booking je veoma dobar i sve navodi da će i glavna sezona biti više nego pristojna.

Crikvenica u predsezoni je uvijek bila jako dobro posjećena. Sve veće grupe turista, terase su pune, i sunce je napokon jače. Gosti, i to stalni stari gosti dolaze od svuda. U Crikvenici se i gradi i obnavlja i priprema za sezonu. Stari hoteli se preuređuju, grade se novi.

Jedino što ih koči je potraga za radnicima, prenosi N1.  Prije sezone radnike je potrebno i pripremiti za rad, obučiti ih na izvršavanje zadataka na nivou koji je potreban. Natječaji su stalno aktualni i otvoreni i prioriteti su radnici s domaćeg tržišta, pa i lokalnog ako je moguće.

Brodari su pak, kako tvrde, gotovo propali zbog pandemije proteklih godina, ali sad su puni volje i spremni za sezonu koja dolazi. U novu sezonu svi ugostitelji ulaze s novim asortimanom i s novim cijenama. Inflacija je pritisnula sve, pa i sladoledare za koje se već zna da su poskupili kuglice sladoleda. Kuglice će u Crikvenici koštati 10 kuna bar do kraja sezone a za iduću godinu, tko zna. Otprilike 1 Euro i 40 ili 50 centi – objašnjava jedan slastičar.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.