Svečano otvoreni 14. Hrvatski dani male brodogradnje i turizma

Foto: PR

KAŠTELA – U marini Kaštela, danas su svečano otvoreni 14. po redu Hrvatski dani male brodogradnje i turizma. Ova manifestacija nautike i turizma, u mnogočemu je posebna, pa je tako jedina u Europi, koja se organizira neprekidno i tijekom protekle dvije corona godine.

Svečani čin otvorenja, svojim dolaskom, uveličali su i dragi gosti, predstavnici državnih tijela, jedinica lokalne i regionalne samouprave, turističkih zajednica, gospodarske komore, partneri i domaćini manifestacije.

Foto: HDMB

Prisutnima su se tako obratili i istakli značaj manifestacije u nautičkom i turističkom pogledu:

 • Ministarstvo turizma i sporta, državni tajnik Tonči Glavina
 • Županija Splitsko-dalmatinska, dožupan Stipe Čogelja
 • Direktorica Marine Kaštela, Ivona Smoljić
 • Gradonačelnik Grada Kaštela, Denis Ivanović
 • Direktorica TZ Kaštela, Nada Maršić
 • Direktor TZ SDŽ,  Joško Stella
 • U ime Predsjednika HGK Luke Burilovića,  Predsjednik HGK Županijske komore SplitJoze Tomaš
 • Predstavnik pokrovitelja OTP Banke, Mario Bebić, Voditelj tima za mikro i malo poduzetništvo Split
 • Denis Hrelja Poslovni tajnik Strukovne grupe i viši stručni suradnik u HGK – ŽK Pula
 • Predsjednik organizacijskog odbora, Branimir Matijaca
 • Predsjednik Udruge Dani hrvatske male brodogradnje, Damir Skelin
Foto: PR

Čast da otvori 14. Hrvatske dane male brodogradnje i turizma pripala je državnom tajniku Ministarstva turizma i sporta, Tonču Glavini nakon čega su svi prisutni, kako i priliči mjestu, nazdravili manifestaciji Kaštelanskim crljenkom uz zajedničku sliku.

Za posjetitelje, manifestacija je uz besplatan ulaz, otvorena od danas, četvrtak, od 13 do 19 sati, petak i subota od 10 do 19 sati te u nedjelju od 10 do 17 sati.

Foto: HDMB

Na ovoj manifestaciji naglasak je u potpunosti stavljen na plovila domaćih i nešto stranih proizvođača dužine od 5 do 12 metara cijenom prilagođenih potrebama i mogućnostima domaćih kupaca, uz sajamske predsezonske cijene i mogućnost brze isporuke. Ponudit će se neke premijere i noviteti kao što su novi 10 metarski gumenjak Bura 10 i domaći luksuzni gumeni brodovi SuperRIB.  Zainteresirane će razveseliti ovogodišnja iznimno bogata ponuda vanbrodskih motora: SUZUKI, HONDA, TOHATSU, YAMAHA, MERCURY, SELVA, MARINER, kao i brodskih motora: VM, Lombardini i Craftsman, uz prigodne popuste i brzu isporuku.  Premijerno će svoje proizvode izložiti i hrvatska marka ronilačke opreme ZERO –X iz Zagreba, u ponudi koje su i nove linije karbonskih peraja i podvodnih puški  napravljenih u kombinaciji karbona i plemenitog drva.

Foto: HDMB

Bogata je i ponuda proizvoda namijenjenih adventure i outdoor turizmu koja uključuje: ATM vozila, kajake, supove i step supove renomiranih proizvođača, e foil daske, scubajetove,  vodene parkove i igračke za vuču, mini katamarane, pedaline i brojne druge proizvode i atrakcije. Proširena je i ponuda namijenjena luksuznom turizmu koja uključuje: bazene,  bazensku i SPA opremu, pergole te staklene verande i namještaj.  Uz tradicionalno izlaganje vozila renomiranih svjetskih proizvođača, iznimna je i ponuda električnih vozila. Uz club car i golf vozila,  tu su motocikli, bicikli, romobili, trokolice i druga električna vozila. Ista su namijenjena za osobne potrebe kao i atraktivnu turističku rentu, a sve uz sajamske popuste kao i subvencioniranje od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Dobro došli na 14. Hrvatske dane male brodogradnje i turizma!

Medijski pokrovitelj manifestacije je Morski HR

Sponzorirani sadržaj