2 min. čitanja

Počela druga faza dogradnje luke Baška – U planu uvođenje nove obalne linije

Počela druga faza dogradnje luke Baška – U planu uvođenje nove obalne linije
Foto: ŽLU Krk

BAŠKA – U Baški na otoku krku radi se punom parom na dogradnji nove luke koja bi, prema informacijama Županijske lučke uprave Krk, trebala biti gotova do kraja ove godine.

Većina radova je gotova, a tijekom ovog mjeseca planirano je betoniranje valobranog zida u kampadama. U svibnju su, dolaskom pontona Fiumanka i trajekta Ivona, započeli radovi na Maloj rivi gdje se trenutno buše i ugrađuju čelične košuljice i armaturni koševi u izvedene bušotine pilota te betoniraju piloti, priopćili su iz Županijske lučke uprave Krk u kojoj očekuju da će sredinom lipnja radovi na produžetku Male rive biti pri kraju što se tiče izvođenja pilota, kao i betoniranje valobranog zida na primarnom lukobranu Vele rive.

Foto: ŽLU Krk

Po završetku glavne turističke sezone, slijedi dovršetak većih građevinskih zahvata te uređenje hodne površine Male rive, nakon čega preostaje završni ušminkavanje – popločenje Male rive kamenom i ugradnja lučke opreme.

Očekivani rok završetka radova je kraj 2022. godine nakon čega slijedi tehnički pregled i ishodovanje uporabne dozvole. Nakon toga u planu je uvođenje i županijske obalne linije na relaciji Baška- Lopar- Baška.

Foto ŽLU Krk

Projektom dogradnje luke Baška osigurat će se nužna zaštita akvatorija unutar lučkog područja luke Baška, te omogućiti odgovarajući privez i sigurnost na vezu za linijske brodove u cjelogodišnjoj linijskoj plovidbi. Također će se, kažu, podići razina usluge za korisnike javnih brodskih linija, u i oko luke, prvenstveno u smislu uređenja prilaza za osobe s invaliditetom, ali i dostupnosti putničkog terminala vozilima dostave i hitnih službi.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.