1 min. čitanja

Njemačka grupacija Lürssen u Rijeci otvorila inženjerski centar

Njemačka grupacija Lürssen u Rijeci otvorila inženjerski centar
Foto: Dnevnik / HRT / Riječka ulaganja

RIJEKA- Njemačka grupacija Lürssen, specijalizirana za projektiranje i proizvodnju luksuznih megajahti, u Rijeci je otvorila inženjerski centar. U njemu će se razvijati ideje i dizajnirati neka od najsuvremenijih i najskupljih plovila na svijetu. Nakon inženjerskog centra, njemačka grupacija najavljuje i daljnja ulaganja.

Otkako je prije dvije godine ušao na hrvatsko tržište, njemački Lürssen postao je jedno od najčešće spominjanih imena na Kvarneru kada je riječ o investicijama.

Najprije je postao većinski vlasnik najvećeg opatijskog lanca hotela – Liburnija Rivijera hotela, a onda Rijeku odabrao kao centar izvrsnosti za razvoj i projektiranje plovila.

– Grad je ovo u kojem smo pronašli visoko motivirane i kvalitetne zaposlenike. Upravo ovdje vidimo veliki potencijal po pitanju inženjerstva, ali i razvoja turizma – rekao je Peter Lürsen, suvlasnik Lürssen grupe.

Na projektima koji predstavljaju budućnost maritimne industrije već radi stotinjak hrvatskih stručnjaka, piše HRT.

– Naši ljudi ne idu van, ostaju ovdje i rade poslove visoke dodane vrijednosti u internacionalnim timovima i smatramo da je to velika stvar za naš kraj – govori Teuta Duletić, izvršna direktorica Lürssen Design Center Kvarner.

A iz uredskih prostorija pogled pada na još jednu kapitalnu investiciju. U suradnji s ACI-jem radi se na izgradnji nautičke luke, vrijedne više od 360 milijuna kuna.

– Značajna su to ulaganja i svakako će utjecati i na kvalitetu nautičke ponude u Hrvatskoj. Mi smo to već zacrtali kroz samu strategiju razvoja održivog turizma – naglašava Nikolina Brnjac, ministrica turizma.

Investicije se dočekuju širom otvorenih ruku.

– U narednih pet godina promijenit će se lice grada naročito kada ga se gleda s mora. Shvatimo ovo ulaganje kao ulaganje u visokoobrazovane ljude, tako da je to definitivno nešto dobro što se događa u Rijeci, istaknuo je Marko Filipović, riječki gradonačelnik.

I neka se stvari pomaknu s mrtve točke, jer primjerice, samo o gradnji marine u središtu grada i transformaciji Rijeke građani su slušali više desetljeća.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.