1 min. čitanja

ADIO FEKALIJAMA U MORU Kreće najvažniji komunalni projekt u povijesti Dubrovnika

ADIO FEKALIJAMA U MORU Kreće najvažniji komunalni projekt u povijesti Dubrovnika
Foto:Pixabay/Ilustracija

DUBROVNIK – Raspisan je natječaj za izgradnju najvažnijeg pojedinačnog projekta Aglomeracije Dubrovnik, pročistača otpadnih voda, odnosno UPOV-a Lapad i postrojenja za sušenje mulja na Osojniku. Riječ je, kažu, o najvažnijem komunalnom projektu u povijesti Dubrovnika.

Projekt dubrovačke aglomeracije vrijedan je više od 880 milijuna kuna i sufinancira se i europskim sredstvima. Radovi bi trebali početi nakon turističke sezone, a budući da je u pitanju golemi projekt nitko zasad ne spominje dovršetak radova.

Vodovod je objavio da su odabrana još dva izvođača za projekt „Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik“. Riječ je o dijelovima tendera 2, a koji se odnose na sanaciju 5 kanalizacijskih crpnih stanica i druge opreme na području od Zlatnog potoka do Mokošice te sanaciju gotovo 6 kilometara mreže odvodnje. Tu je i izgradnja nešto više od 2,5 kilometara novih vodoopskrbnih cjevovoda na području Zatona i Vrbice, što uključuje i gradnju dvije nove crpne stanice i jedne vodospreme te sanaciju i rekonstrukciju gotovo 2,5 kilometara postojeće mreže na užem području grada.

Za druge dvije grupe u sklopu tendera 2 u tijeku je pregled i ocjena ponuda, kao i za tendere koji se odnose na sanaciju hidrotehničkog tunela ispod Srđa te sanaciju kanalizacijskog kanala ispod Straduna i u Ulici Prijeko, za što bi uskoro također trebali biti izabrani izvođači.

Za preostale tendere, institucionalno jačanje, a koji se odnosi na izradu GIS sustava te nabavu opreme za održavanje sustava, u tijeku je izrada potrebne dokumentacije, poručuju iz gradske uprave.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

IMA LI OVOME KRAJA? Fekalije ponovno okupirale dio dubrovačkih plaža
VIDEO Dvostruki izlijev kanalizacije u more, Dubrovčani poručili: “Udavit ćemo se u vlastitim govnima!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.