2 min. čitanja

Sukošan će dobiti novi obalni pojas vrijedan 10 milijuna kuna

Sukošan će dobiti novi obalni pojas vrijedan 10 milijuna kuna
Foto: ZDŽ

SUKOŠAN – Sukošan će do kraja ove godine dobiti novu lučicu u vrijednosti od 10 milijuna kuna. U tijeku su radovi koje provodi Županijska lučka uprava Zadar, a uključuju sanaciju obalnog zida ukupne dužine 432 metra te izvedbu novog mula na mjestu uklonjenog duljine 12 metara.

– Projekt sanacije obalnog pojasa u Sukošanu ostvaruje se sredstvima resornog ministarstva, Županijske lučke uprave i Zadarske županije, uz operativnu podršku Općine Sukošan. Ovo je samo jedno u nizu ulaganja u lučku infrastrukturu na području Zadarske županije. U proteklih 5 godina uloženo je više od 250 milijuna kuna u sanaciju luka i lučica u svim dijelovima naše županije, a imamo još niz projekata u fazi realizacije ili pripreme – poručio je župan Božidar Longin koji je obišao radove u pratnji načelnika Općine Sukošan Ante Martinca i ravnatelja Županijske lučke uprave Zadar Davora Škibole.

Foto: ZDŽ

– Zadovoljni smo što je Zadarska županija, odnosno Županijska lučka uprava prošle godine dobila više od 13 milijuna kuna nacionalnih sredstava te tim novcem kao i sredstvima iz drugih izvora nastavljamo ulagati lučku infrastrukturu diljem naše županije. Tu je vidljiva prava sinergija i vjerujem da ćemo zajedničkim snagama ostvariti još niz projekata na dobrobit naših stanovnika – dodao je župan.

Predviđeno trajanje projekta uređenja dijela obalnog pojasa u Sukošanu unutar granica lučkog područja je 15 mjeseci. Izvođač je tvrtka Akropolis d.o.o. iz Splita, a stručni nadzor provodi PI konzalting d.o.o.

Foto: ZDŽ

– Planirano rješenje predviđa izgradnju novog obalnog zida, rekonstrukciju završne površine postojećih gatova te obalnu šetnicu – kazao je ravnatelj ŽLU Zadar Davor Škibola koji je ovim putem zahvalio Zadarskoj županiji i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture koji sustavno pomažu u njihovim aktivnostima.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.