1 min. čitanja

Promocija inovativnog ekoturističkog paket aranžmana u zaštićenom morskom području Cres – Lošinj

Promocija inovativnog ekoturističkog paket aranžmana u zaštićenom morskom području Cres – Lošinj
Foto: Pixabay/Ilustracija

CRES – Morsko zaštićeno područje Cres – Lošinj, koje spada u eko mrežu NATURA 2000, ovih je dana ponovno u središtu europske pozornosti. Na otoku Lošinju trenutno borave odabrani internacionalni blogeri, influenseri i predstavnici turoperatora zapadnoeuropskog tržišta koje okuplja INTERREG DestiMED PLUS projekt,

Njihov zadatak je iskusiti, promovirati i potencijalno tržišno plasirati novokreirani ekoturistički paket aranžman „YOUR OWN RHYTHM OF SENSES“, koji je nastao u suradnji lokalne zajednice s brojnim regionalnim i nacionalnim tijelima, a pod vodstvom Instituta za turizam iz Zagreba.

U projekt su uključeni Ministarstvo turizma i sporta te Primorsko – goranska županija, a cijeli program odvija se u morskom zaštićenom području Cres – Lošinj pod zaštitom mreže NATURA 2000. Cijeli program uključuje lokalne turističke proizvode i usluge te lokalne turističke pružatelje usluga i zaposlenike u cilju zadržavanja prihoda na lokalnoj razini s minimalnim posljedicama na okoliš i življenje.

Tematizacija samog aranžmana nastala je u želji da se gostima predstavi istinski otočni ritam kojim Lošinjani dišu i žive, kroz aktivaciju svih osjetila turista prema danima. Cijeli aranžman ima oznaku ekoturističke kvalitete brenda MEET Network, te je kreiran za tržište iskusnih, platežno sposobnih, ekološki odgovornih i avanturističkih putnika srednjih godina, engleskog i njemačkog govornog područja koji uživaju u spoju outdoor aktivnosti i psihofizičkog odmora, lokalnoj gastronomiji, kulturi, prirodi i tradiciji te interakciji s lokalnim stanovništvom kroz raznovrsne kreativne radionice, iskustva i posjete.

DestiMED projekt već je proveden u PP Lastovsko otočje i NP Kornati, gdje se, kažu, pokazao kao pun pogodak.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.