1 min. čitanja

Morski prsti otoka Hvara dobili potporu od gotovo milijun kuna

Morski prsti otoka Hvara dobili potporu od gotovo milijun kuna
Foto: Poluotok Kabal/Stari Grad

STARI GRAD – Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za ribarstvo donijelo je Odluku o dodjeli sredstava u okviru mjere „Provedba strategija lokalnog razvoja operacije koje podupiru FLAG-ovi“ za programsko razdoblje 2014. – 2020. u iznosu od 965.574,87 kuna za projekt pod nazivom „Morski prsti otoka Hvara“.

Riječ je o projektu čija je svrha očuvanje i održivo korištenje prirodne baštine te zaštita okoliša na području poluotoka Kabal. Akcijom čišćenja i uređenjem staze valorizirat će se prirodna baština ovog područja koja dosada nije dovoljno prepoznata u okvirima turističke ponude i potražnje otoka Hvara, stoji u opisu projekta.

Ulaganjem u uređenje i opremanjem staze pridonijet će se prepoznatljivosti turističke destinacije Staroga Grada, unapređenju turističkog proizvoda destinacije, obogaćivanju turističke ponude novim proizvodom za ljubitelje prirodne, morske baštine, produženju turističke sezone, povećanju broja posjetitelja i stvaranju preduvjeta za razvoj selektivnih oblika turizma.

S druge strane, cilj projekta je probuditi svijest lokalnog stanovništva, s naglaskom na mlađu populaciju, o morskom otpadu i stanju morskog okoliša, kroz njihovo prihvaćanje i razvijanje dobre prakse za sprječavanje nastanka novog i reduciranje postojećeg morskog i obalnog otpada. Morski otpad je kulturološki problem koji nadilazi granice država te nije isključivo okolišni problem zbog čega je izuzetno važno promicati edukativni pristup u rješavanju tog gorućeg problema.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.