1 min. čitanja

Odličan početak udarnih vikenda, splitska zračna luka očekuje rekordan srpanj

Odličan početak udarnih vikenda, splitska zračna luka očekuje rekordan srpanj
Foto: Spotted: Zračna luka Split, Kaštela/Facebook

SPLIT – Da se turistička sezona u Splitsko-dalmatinskoj županiji zahuktala, potvrđuje podatak da se tijekom vikenda u splitskoj Zračnoj luci očekuje 40 tisuća putnika i 175 zrakoplova iz 90 destinacija i 24 države svijeta, doznaje se na Resniku.

Mate Melvan iz splitske Zračne luke za Hinu je rekao, kako je to početak lipanjskih udarnih vikenda koji najavljuju odličan srpanj koji bi mogao biti na razini rekordne 2019. ili čak i jači.

Od početka godine do danas kroz tu je zračnu luku prošlo 660 tisuća putnika, a lani u istom razdoblju njih 116 tisuća, što je razlika od 550 tisuća putnika.

– U odnosu na 2019. do sada imamo 80 posto prometa, a očekujemo da ćemo godinu završiti u okviru 80 posto. Povezani smo s 24 države i 90 destinacija, odnosno sa cijelim svijetom – izjavio je Melvan.

Ništa manje gužve neće biti niti u splitskoj Trajektnoj luci gdje se u četiri dana produženog vikenda očekuje 50 tisuća putnika i 11 tisuća vozila, prenosi N1.

Jelena Ivulić iz Jadrolinije izjavila je da je pritisak na luku već od srijede popodne, pa su tako jučer i danas imali dvije izvanredne linije prema otocima.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.