1 min. čitanja

Kilogram kruha na Braču skuplji od kilograma svinjetine na zagrebačkom Dolcu

Kilogram kruha na Braču skuplji od kilograma svinjetine na zagrebačkom Dolcu
Foto: Pixabay/Ilustracija

Da je sve živo poskupjelo nije novost. Cijena kruha je, primjerice, u odnosu na lani skočila za čak 50 posto. Ponegdje je ta cijena otišla toliko visoko da za cijenu jednog kruha možete kupiti pola kilograma kvalitetnog mesa.

RTL je nedavno objavio informaciju kako je cijena kruha od 600 grama u jednoj bračkoj pekarnici nevjerojatnih 19 kuna. Na tragu te priče portalu Dalmacija danas javio se šokirani čitatelj koji je 465 grama kruha također u jednoj bračkoj pekarnici platio 18 kuna, izračunavši pritom da bi kilogram tog istog kruha platio nevjerojatnih 39 kuna.

Foto: Dalmacija danas

Samo za usporedbu, u mesnici na Dolcu za tu cijenu može se kupiti pola kilograma junećeg ramsteka, pola kilograma teleće vratine, kilogram svinjskih kotleta ili kilogram svinjskih rebara.

Što je još moguće kupiti za taj novac? Moguće je kupiti litru kvalitetnog, buteljiranog pošipa u pojedinim trgovačkim lancima, a o proizvodima na tjednim akcijama da i ne govorimo.

Foto: Dalmacija danas

– No ovaj kruh je ‘pozlaćen’. Posut je kukuruznim brašnom, a možda sadrži nešto “zlata” u tijestu – komentirao je šokirani Bračanin uz fotografiju računa koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.