3 min. čitanja

TIVOLI MANDRAČ KUP Pulska luka će zabljesnuti jedrilicama krstašima

TIVOLI MANDRAČ KUP Pulska luka će zabljesnuti jedrilicama krstašima
Foto: JK Delfin

PULA – Četvrti u nizu međunarodni sportsko kulturni događaj u 2022 godini pod sloganom „Pula pod jedrima” nositelja JK Delfin održava se 25.06. u pulskoj luci tradicionalnom međunarodnom regatom TIVOLI MANDRAČ KUP.

U prethodnim godinama start se održavao u 11h ali organizatori su ove godine odlučili izbjeći najjaču vrućinu i isplanirali start u 16h. Ograničeno vrijeme regatavanja je 20h te odmah nakon regate slijedi prigodna večera i proglašenje u lučici Mandrač. Zahvaljujući SRD Tivoli Mandrač pripremit će se zanimljiva ribarska fešta uz glazbu koja je za sve učesnike regate potpuno besplatna. Pored brojnih volontera uključenih u organizaciju regatu je dodatno podržala i TZ Pula, tvrtka AGD, Adrinaut i brojni mediji.

– Obzirom na sve extremnije vrućine moramo biti fleksibilni u planiranju i misliti na sve involvirane u organizaciju direktno te one indirektno uključene koji prate tijek regate sa obale. U 15h je registracija učesnika, sastanak skipera i preuzimanje regatnih brojeva u lučici Mandrač, a u 16h startamo regatu. Sada su najduži dani u godini, sunce zalazi u 20:55 tako da ćemo maksimalno iskoristiti dan regatavanjem, a sa smirajem dana i padom visokih temperatura okupljati se u lučici Mandrač uz zakusku i glazbu – poručuju organizatori.

Jedriličari jedre u svim godišnjim dobima i žele i da ljeti, u glavnoj tur. sezoni pulska luka blista u igrokazu šarenih jedara, da turisti koji su se zatekli u Puli pored brojnih događanja memoriraju Pulu kao grad jedriličara i nautičara. Startati će se blizu lučice Mandrač što bliže obali, a koja ruta će se jedriti organizatori odlučuju sat vremena prije starta regate ovisno o vremenskim uvjetima. Planirano je jedrenje po pulskoj luci, a ako bude više vjetra izaći će i jedriti oko otoka Kozade i Jerolima, a regatni i oko bove jugozapadno od svjetionika Peneda. Regatne jurilice će imati dužu rutu od krstaša. Organizatori žele da regata bude svim učesnicima izazovna. Regata se odvija u nadležnosti HJS, vodi po pravilima svjetske jedriličarske organizacije, a rezultati će se notirati prema dužini plovila po grupama Open Krstaši i Regatni te ORC. Regata se dodatno boduje za istarski kup krstaša – Argonaut kup (AK).

Sa zalaskom sunca prizori jedrilica u pulskoj luci biti će veličanstveni gledateljima sa obale kojih sa svakom regatom u pulskoj luci ima sve više. Fotografi, umjetnici i zaljubljenici u more, jedra i zalazak sunca nadahnuti će se prekrasnim prizorima takmičarskog duha i jedrilica 25.06.

Sport, rekreacija, romantični prizori, gastro doživljaj i jedriličarska fešta. Tako je zamišljen ovogodišnji Tivoli Mandrač kup u antičkoj Puli. Organizatorima želimo uspješnu organizaciju, a natjecateljima plasman.

Foto: JK Delfin

Za kraj organizatori poručuju:

– Ako imate brod na jedra dođite u subotu u Pulu. Dignite jedra, jedrite TIVOLI MANDRAČ KUP. Budite dio naše ekipe sportaša i rekreativaca, entuzijasta, budite dio našeg takmičarskog duha i vibre dobrih ljudi na fešti. Imamo vrsne jedriličare, brze jurilice i rekreativce na family krstašima koji jednako uživaju u jedrenju. Svi ste nam dobro došli! Ako nemate jedrilicu dođite i bodrite jedriličare sa obale, slikajte, snimajte i budite sa nama uspomena koju gradimo sa Tivoli Mandrač kup 2022.

Izazov „Pula pod jedrima” koji je JK Delfin pokrenuo sa Full Moon regatom 18.03.2022. vrijedi za sve  regate u suorganizaciji JK Delfin u 2022g. Najljepši kreativni uradci će se nagraditi na Jedriličarskoj noći krajem godine.

Nakon ove regate uslijediti će pauza pa se na jesen opet vidimo u pulskoj luci.

U rujnu, 23.-25.09. JK Delfin pokreće „Istra pod jedrima” kojom sa partnerima klubovima u Istri jedrenjem obilježava „Dan Istarske županije”.

– Jer jedriti se mora, a sa nama je to fora – zaključuju.

Sanja Vale Čupić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.