2 min. čitanja

FOTO U Poreču otvoren prvi adrenalinski bike park na hrvatskoj obali

FOTO U Poreču otvoren prvi adrenalinski bike park na hrvatskoj obali
Foto: Grad Poreč

POREČ – Na porečkom Gradskom kupalištu na lokaciji nekadašnjeg beach bara Colonia Iulia Parentium otvoren je adrenalinski bike park, prvi takve vrste na hrvatskoj obali.

Ovim potezom Poreč je obogatio svoju turističku ponudu, u kojoj mogu uživati i mali i veliki rekreativci, ali i polaznici Ljetnog kampa. Adrenalinski park, koji podrazumijeva pump track i skills poligone, namijenjen je za bicikle, romobile, skejteve i role, a nalazi se u neposrednoj blizini plaže, teretane na otvorenom, pump tracka i novouređenog dječjeg parka.

Pump track proteže se na 902 četvorna metra te je namijenjen svim generacijama. Riječ je o stazi koja izgleda kao neprekidna petlja ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti i bez pedaliranja. Oblik staze omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost na površini koja može biti manja od košarkaškog terena.

Pump track staze pogodne su za sve veličine bicikala, skateboardova, koturaljki, skutera i slično. Na stazi se mogu voziti biciklisti svake životne dobi i tehničke spremnosti. Savršen je za učenje temeljnih vještina i trikova, kao i za trening vrhunskih biciklista, jer zahtijeva okretnost i brzinu. Umjesto pedaliranjem ili odguravanjem, korisnici se na pump tracku stazi pokreću mijenjanjem položaja svojih tijela gore – dolje.

Foto: Grad Poreč
Foto: Grad Poreč
Foto: Grad Poreč
Foto: Grad Poreč

Gradsko kupalište odabrano je kao lokacija zbog velike frekvencije biciklista upravo tim pravcem, a i studija razvoja biciklizma predvidjela je bike park upravo ondje, sukladno važećim urbanističkim planovima i uz odobrenje Mjesnog odbora Anke Butorac. Poreč nastavlja ulagati u biciklističku infrastrukturu pa je u planu brendiranje staze Mirna – Limski kanal, postavljanje nove signalizacije, tisak novih bike karata, promotivne akcije sigurnosti biciklista na cesti te slična infrastrukturna ulaganja.

Pump track je ukomponiran u okoliš, a prilikom uređenja nisu se rušila stabla, već su posađena i nova.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.