1 min. čitanja

Jedan hrvatski otok našao se na popisu najljepših nerazvikanih europskih otoka

Jedan hrvatski otok našao se na popisu najljepših nerazvikanih europskih otoka
Foto: Pixabay

Britanski The Guardian uvrstio je Lastovo na popis 10 najljepših europskih, turistima ne toliko atraktivnih, otoka s netaknutom prirodom.

Otok kristalnih zvijezda, mjesto koje barem jednom godišnje posjete strastveni zaljubljenici u astronomiju, vole ga i nautičari, ali ga ne vole zmije otrovnice. Otok je to koji spada u jedno od svjetlosno najmanje zagađenih mjesta na svijetu, vole ga i jazz glazbenici, drevni Rimljani nazivali su ga zbog zelenila Carskim otokom, a srećom je izbjegao masovni turizam zbog relativno velike udaljenosti od kopna.

Iako je od susjedne Korčule udaljen manje od 20 kilometara, put trajektom od Splita do Lastova traje gotovo 5 sati, a to je i prema mišljenju The Guardiana jedan od glavnih razloga zašto turisti ne hrle na Lastovo.

– Provedite svoje vrijeme u borovim šumama, diveći se otočkim kućama u venecijanskom stilu, istražujući neke od njegovih 38 crkava ili plivajući u prozirnom moru uvale Skrivena Luka. Postoji samo jedan hotel – prikladnog imena Solitudo, čiji restoran okrenut prema moru poslužuje ukusne morske specijalitete u dalmatinskom stilu – opisali su Britanci atmosferu otoka Lastova.

Na Guardianovom popisu, osim Lastova, našli su se i otok Porquerolles u Francuskoj, Tabarca u Španjolskoj, Bozcaada u Turskoj, La Graciosa u Španjolskoj, Syros u Grčkoj, Cabrera u Španjolskoj, Tinos u Grčkoj, Île de Batz u Francuskoj i Filicudi na Siciliji.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.