Foto: Jadrolinija

ZADAR/ANCONA – Trajekt “Marko Polo” zaplovio je na liniji Zadar – Ancona, objavila je Jadrolinija.

U periodu do 15. srpnja, trajekt će na liniji Zadar – Ancona ploviti jednom tjedno, a od 18. srpnja dvaput tjedno. Linija će se održavati do 9. rujna ove godine, javlja nacionalni brodar. 

Podsjetimo, Agencija za obalni i linijski promet u travnju je Jadrolinji izdala suglasnost za održavanje međunarodne linije između Zadar i Ancone u 2022.

Plovidbeni red između najbližeg dijela hrvatske i talijanske obale preko Jadranskog mora održavat će se s tri različite dinamike prometovanja trajekta “Marko Polo” koji će, tijekom tih 80 dana, istovremeno biti angažiran i na liniji između Splita i Ancone.

Naime, u razdoblju od 23. lipnja do 17. srpnja te od 1. do 9. rujna trajekt će prometovati jednom tjedno. Trajekt će u četvrtak u 22 sati kretati iz Ancone, a u Zadar će doći u petak u 7 sati. Istog dana u 10 sati trajekt se Zadra vraća za Anconu (17 sati).

Foto: Vrški Glasnik

U razdoblju od 18. srpnja do 18. kolovoza, kad se očekuje najveći promet u sezoni, trajekt će prometovati dvaput tjedno. Iz Zadra za Anconu polazit će ponedjeljkom u 22 sata (dolazak u Anconu u utorak u 7 sati) i petkom u 10 sati (dolazak u Anconu u 17 sati). Polasci iz Ancone za Zadar predviđeni su ponedjeljkom u 10 sati (u Zadru stiže do 18 sati), te četvrtkom u 22 sata (u Zadar dolazi u 7 sati).

Treća verzija plovidbenog reda odnosi se na razdoblje od 19. do 26. kolovoza kada su također predviđene dvije linije tjedno. Iz Zadra se polazi ponedjeljkom i petkom u 22 sata (u Anconu dolazi u utorak odnosno subotu u 7 sati), dok će trajekt iz Ancone polaziti za Zadar ponedjeljkom i petkom u 18 sati (dolazak u Zadar ponedjeljak i petak u 10 sati).

Ovaj 49 godina star brod dug je 128 metara, a ima 153 kabine odnosno ukupno 551 krevet. Brod može primiti 1082 putnika. U sezoni su to većinom stranci.

D.G.