2 min. čitanja

Gibonnijevi susjedi grade kuću u prvom redu uz more, pa betoniraju škrape za “privatnu” rivu i stepenice do nje

Gibonnijevi susjedi grade kuću u prvom redu uz more, pa betoniraju škrape za “privatnu” rivu i stepenice do nje
Foto: Čitatelj

TRIPORTE – U idiličnoj uvali Triporte na otoku Korčuli, usred šume i tik uz more, iznad posječenih borova ističe se visoka građevinska dizalica. Kad se malo približite, lako je primjetiti betonske zidove novog zdanja na ekskluzivnoj lokaciji. No, kako to obično biva, gazda i gazdarica, poželjeli su vlastiti put i do mora, pa su tako nabetonirali skaline do škrapa, na kojima su opet betonom napunili kocku za koju su poželjeli da je privatna riva.

– Šaljem vam slike devastacije obalnog pojasa otoka Korčule. Lokalno stanovništvo je ogorčeno i samo sliježe ramenima i kažu – nije naš čovik. Nadam se da će ovo rezultirati nečim pozitivnim – piše nam čitatelj.

Foto: Čitatelj

A mi otkrivamo da se radi o muškoj i ženskoj osobi hrvatskog prezimena s prebivalištem u Australiji. Tako barem piše u posjedovnom listu čestice u katastru, gdje na zračnoj snimci stoje samo suhozidi, drača i šuma (slika dolje lijevo).

Prvi susjed (na slici desno od navedene parcele) je popularni pjevač, Zlatan Stipišić Gibonni koji je prije par godina ovdje kupio zemljište i sam izgradio kuću. Pa ispred nje i većine drugih nalaze se mulići i putovi koji vode do njih, a sagrađeni su samoinicijativno i u potpunosti protuzakonito!

Foto: Katastar.hr
Foto: Maxar Tehnologies / Google Earth / Screenshot

Da su radovi počeli ove godine, pokazuju satelitske snimke tvrtke Maxar Tehnologies (slika gore desno), a u međuvremenu su vlasnici malo pružili ruke izvan svoje parcele, u vlasništvo Republike Hrvatske i izbetonirali stepenice do samog mora, gdje su jednako bezobrazno zabetonirali “vlastito” privezište za plovila (slika dolje).

Foto: Čitatelj

Jesu li reagirale nadležne službe, saznat ćemo vjerojatno u ponedjeljak, kad ćemo objaviti i njihov odgovor na naše pitanje.

D. G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.