Policija u Puli kaznila turiste koji su upravljali dronom bez dozvole

Foto: Pixabay/Ilustracija

PULA – Pulska je policija tijekom proteklog vikenda zatekla tri osobe koje su upravljale dronovima bez potrebne dozvole. 

U subotu, 2. srpnja oko 00.45 sati, za vrijeme održavanja javnog okupljanja u pulskom Amfiteatru, policijski službenici zatekli su 27-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja bespilotnom letjelicom bez dozvole Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo. Dronom je nadlijetao prostor javnog okupljanja čime je, kažu, uz kršenje propisa i letenje bez dozvole, doveo u opasnost nazočne posjetitelje javnog okupljanja.

Već sljedećeg dana oko 23.10 sati u Valerijom parku u Puli u istoj su radnji zatekli 22-godišnjeg švicarskog državljanina, a 4. srpnja oko 1.10 sati u pulskom Amfiteatru zatekli su 27-godišnjeg njemačkog državljanina.

Policijski službenici oduzeli su bespilotne letjelice s popratnom opremom te će o sva tri događaja izvijestiti Hrvatsku agenciju za civilno zrakoplovstvo poradi poduzimanja daljnjih mjera iz njihove nadležnosti.

Iz policije podsjećaju građane i turiste da je za upravljanje bespilotnim letjelicama potrebno registrirati dronove u Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo te je svaki let bespilotnom letjelicom potrebno prethodno najaviti. Više o upravljanju bespilotnim letjelicama možete saznati na web stranici Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.