1 min. čitanja

Natjecanje u ribolovu – Big game Komiža 2022.

Natjecanje u ribolovu – Big game Komiža 2022.
Foto: Ilustracija

KOMIŽA – Međunarodno kvalifikacijsko natjecanje u ribolovu „Big game Komiža“ održat će se u Komiži od 20.07. do 23.07.  2022. godine.

Natjecanje u Big Game ribolovu u okviru Manifestacije „Big Game Komiža“ održava se već tradicionalno od  2011. godine i okuplja sudionike iz desetak zemalja EU. Natjecanje promovira, ne samo razvoj turizma našeg  otoka i naše županije, već i Hrvatskog Jadrana u cjelini. U ovom obliku sportskog ribolovnog turizma (lova  na veliku ribu) Hrvatska se svrstava među 5 najpoznatijih svjetskih destinacija. Ističemo i činjenicu da je  komiški Big Game u 2016. godini proglašen Top manifestacijom od strane Hrvatske turističke zajednice.

Kao i do sada, na manifestaciji se očekuje preko 40 natjecateljskih plovila s 250 natjecatelja iz Hrvatske i iz  drugih zemalja iz koje pobjednik odlazi na svjetsko prvenstvo u Kostariku 2023. Isto tako, kao i ranijih godina  očekuje se i veliki broj novinara i gostiju koji će prisustvovati manifestaciji kako u dijelu praćenja natjecanja  tako i u četverodnevnom pratećem zabavnom programu:

  • Koncerti: Petar Grašo, Daleka Obala, Giuliano i Diktatori te Bend Kopito. Eno-gastro event – Street Sea Food Festival u sklopu kojeg će natjecatelji, gosti i mještani moći  uživati u besplatnim ribljim specijalitetima od poznatih kulinarskih meštara: Luka Nižetić, restoran Bota Šare, Gastro ribarnica Brač. Također, posjetitelji će imati priliku degustirati vina otočkih vinara i  autohtonih viških proizvoda u okviru Sajma autohtonih otočkih proizvoda.
  • Okrugli stol na temu: Proglašenje zaštićenih morskih područja najbolji put za očuvanje  ribe u Jadranu, te će se predstaviti Prezentacija pripremnih aktivnosti za proglašenje rta Stupište  na otoku Visu zaštićenim područjem “No take zone” okviru projekta ARGOS, Intrerreg Italija Hrvatska.
  • Little Game natjecanje u udičarenju djece u dobi od 7 do 14 godina s poznatim Komiškim gajetama  Falkušama.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.