1 min. čitanja

Tri srne odlučile preplivati Novigradsko more

Tri srne odlučile preplivati Novigradsko more
Foto: Facebook / DDPD

NOVIGRAD - Životinje migriraju, jednako kao i ljudi. Pa iako nije neobičan prizor naići na divljač kako pliva do otoka ili susjedne obale, češće smo viđali da to rade divlje svinje, a evo sad su u Novigradskom moru snimljene i srne.

Fotografija je objavljena na stranici Dnevna doze prosječnog Dalmatinca, a izazvala je i brojne komentare.

"A mrve male... žedne...ne znaju da ne mogu piti more pa se malo hlade... Tako mi žao jadnih životinjica. Sve više njihovih staništa se uništava pa nemaju kamo...a svak traži svoju kap vode na ovim vrućinama...", napisala je jedna komentatorica

- Hitno ostavljati pitke vode zivotinjama u posudama, velike su vrućine, nemaju gdje naći, nije pala kiša i jos redukcija.. one su u potrazi i traže vodu . Prije par godina srne su masovno ugibale na Cresu , 10 srna i bambiji na plažama, plaža Porozine, spuštale se do plaža piti more ..pile more očajne i dehidrirane i otrovale membrane, ugibale a turisti šokirani prizorom su plakali.. one očajnički žedne traže vodu, to nije šala..i vepar je snimljen u moru gdje pliva.. a gdje da životinje nađu pitku vodu...gdje su lovačka društva, i oni koji su ih naselili..životinje su žedne i čeka ih teška smrt ako im se ne pomogne ili se ne snađu - poručila je druga.

Neki su komentirali da su srne možda pobjegle od požara, dok drugi imaju i drugačija iskustva:

- Prije par godina,dok sam bila kod brata koji je živio odmah do mora.. .svaki dan u točno određeno sati su srne plivale do određenog cilja,te kasnije natrag - poručila je komentatorica.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.