2 min. čitanja

Javna Ustanova „Nacionalni park Kornati“ obilježava 42. obljetnicu

Javna Ustanova „Nacionalni park Kornati“ obilježava 42. obljetnicu
Foto: NP Kornati

KORNATI - Zbog izuzetnih krajobraznih ljepota, zanimljive geomorfologije, velike razvedenosti obalne crte i naročito bogatih biocenoza morskog ekosustava, veći dio grupe otoka Kornati proglašen je nacionalnim parkom 1980. godine i tada je stavljen pod zaštitu.

Djelatnost Ustanove je zaštita, održavanje i promicanje Nacionalnog parka u cilju zaštite i očuvanja izvornosti prirode, osiguravanja neometanog odvijanja prirodnih procesa i održivog korištenja prirodnih dobara, te nadzor provođenja uvjeta i mjera zaštite prirode na području kojim upravljaju u skladu sa zakonom.

Foto: NP Kornati

Kornati su danas vrlo jaki turistički brand te privlače mnoštvo nautičara i izletnika.

Proslava obljetnice započinje u subotu, 13.08.2022. u 20:00 h sati na otoku Levrnaka u Kornatima. Uz otvorenje izložbe fotografija SJEĆANJE NA ZABORAV II (crno - bijeli svjetlopis o Kurnatima), svojom pjesmom program će obogatiti i klapa Bunari.

Foto: NP Kornati

Izložba fotografija Sjećanje na zaborav II autora Mile Rameše je nastavak izložbe Sjećanje na zaborav, a obogaćena je novim fotografijama zbog prekrasnih povijesnih motiva, te postojanja dodatnog materijala i velikog interesa publike.

Obilježavanje obljetnice se nastavlja 14.08. u nedjelju, na staroj rivi u Murteru u 21:00 h nastupom pjevača Đanija Stipaničeva i klapom Bunari. U goste stiže i Lovačko društvo Kamenjarka, te će posjetiteljima pripremiti ukusan lovački gulaš.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.