2 min. čitanja

VUČIĆ OPET CMIZDRI: "Ja neću na more, ali hoću u Hrvatsku, zašto mi ne date?"

VUČIĆ OPET CMIZDRI: "Ja neću na more, ali hoću u Hrvatsku, zašto mi ne date?"
Foto: Pixabay / PRS

Službenoj Srbiji iz nekog su razloga ovih dana puna usta Hrvatske. Je li tome razlog skretanje pozornosti na poražavajuću ekonomsku situaciju kod kuće, činjenica da nikad više Srba ne ljetuje na Jadranu, kao ove godine ili neke druge frustracije, teško je nagađati, no činjenica je da kad su Hrvatska i Jadran u pitanju, nikako da otkače.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak je, povodom pisanja hrvatskih medija, rekao da nije on "otvorio Oluju", već da Tužiteljstvo za ratne zločine želi da se pronađu ubojice s Petrovačke ceste. Upitao je kome smeta u Hrvatskoj i zašto mu se ne dozvoli da posjeti Jasenovac.

- Kome smetam, jesam li rekao neku ružnu riječ o bilo kome? Svi svojim putem, ali nemojte mene tjerati, ja neću na more – ja hoću u Jasenovac, a vi mi ne date. Zašto? - rekao je Vučić.

Vučić je ocijenio da je u Jasenovcu počinjen “magnum crimen” (velik zločin), a da je sav njegov grijeh u tome što je htio položiti jedan cvijet.

- A druga krivica je što kažu da je ‘Vučić otvorio Oluju’, a nisam ja, već je Tužiteljstvo za ratne zločine željelo da se pronađu ubojice djece i staraca na Petrovačkoj cesti. Četvero dece je tamo ubijeno. Puno godina traje istraga – želite da ubojice djece prođu nekažnjeno? Želite li to i to nazivate provokacijom? Pa, kako vas nije sramota? - poručio je Vučić.

Podsjetimo, srbijanska premijerka Ana Brnabić jučer je o ljetovanju u Hrvatskoj kazala: “Otkad sam ušla u vladu, nisam išla u svoju kuću na Krku”. I dok se najviši srbijanski dužnosnici prenemažu i bezrazložno plaču, Srba na Jadranu nikad više, točnije, 60 posto više!

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbijanska premijerka o ljetovanju u Hrvatskoj: “Otkad sam ušla u vladu, nisam išla u svoju kuću na Krku” | | Morski HR
Novosadski gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je uoči obljetnice Oluje da ne razumije svoje sugrađane koji odlaze na odmor u Hrvatsku. - Neka ljetuju gdje god hoće, baš me briga. Ali sigurno je gadno
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.