1 min. čitanja

FOTO/VIDEO Požari na Velebitu, Dinari i u Slanom kod Dubrovnika

FOTO/VIDEO Požari na Velebitu, Dinari i u Slanom kod Dubrovnika
Foto: Vatrogasci 193

"Majka Dinara u plamenu a ni ocu Velebitu na zapadu nije ništa lakše...", napisali su vatrogasci iz DVD-a Drniš uz objavu dramatičnih snimki iz zraka.

Tijekom jučerašnjeg dana na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 38 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik, JVP Split, JVP Knin, DVD Knin, Kijevo, Ervenik i tri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415.

Hrvatska gorska služba spašavanja upozorava: Požar se proširio te se mole svi planinari, izletnici i prolaznici da izbjegnu ceste preko Velebita u području Tulove Grede, Libinje. Ugrožena je i Majstorska cesta, pa se mole svi koji idu na to područje da se što prije vrate!

Lokaliziran je požar koji je jučer u poslijepodnevnim satima izbio u industrijskoj zoni Gaženica u Zadru. Izgorjelo je nisko raslinje.

Upućen je zahtjev za izvanrednu dislokaciju vatrogasaca Karlovačke županije koja je noćas u 03:11 sati, sa 31 vatrogascem i 11 vozila upućena na teren.

Najgore je na dubrovačkom području

Požar koji danas već treći dan gori poviše Slanoga,preko noći se razbuktao.  Vjetar je pojačao i okrenuo te se požar širi prema naselju. Na terenu su vatrogasci, kojima je u pomoć stigao i jedan kanader.

https://www.facebook.com/VatrogasciRH193/posts/pfbid02Lo1eLVzbAJBjpTv6LytRHc4gceiiXiwU26h7esFZ4qJ6CZb1sPcnwJ8Zc5nYhmwPl

- Tijekom noći se proširio požar na području Majkova, brdo Nepravić. Jutros su uz lokalne snage upućene i dodatne vatrogasne snage iz županije i IVP Dubrovnik te su ponovno angažirane i zračne snage - javljaju iz Hrvatske vatrogasne zajednice

Na gašenju požara na području Slano-Majkovi (Dubrovačko-neretvanska županija) angažiran je 1 Canadair CL-415 i 1 Air Tractor AT-802.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.