2 min. čitanja

VIDEO Srbijansku premijerku kamere su 2010. snimile u nedozvoljenom glisiranju na Kvarneru

VIDEO Srbijansku premijerku kamere su 2010. snimile u nedozvoljenom glisiranju na Kvarneru
Foto: Nova TV / Screenshot

Ovih dana službenoj su Srbiji puna usta Hrvatske. I dok je njihov predsjednik Aleksandar Vučić napokon prelomio i svečano obećao da neće u Hrvatsku na more dok je živ, srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila je da nije svratila u svoju kuću na Krku, još od 2016. godine od kad je izabrana u vladu najprije kao ministrica za državnu i lokalnu upravu, pa onda i premijerka. No internetom kruži zanimljiva snimka iz vremena kad Brnabić nije bila poznata, kad je uhvaćena u nedozvoljenom glisiranju.

Brnabić danas objašnjava da "u ovom trenutku osjeća" kako za nju, kao predsjednicu vlade Srbije, nije dobro da ljetuje u Hrvatskoj. Dok je ljetovala, boravila je na otoku Krku, gdje je nasljedila imovinu u Staroj Baškoj. Njezin djed po ocu, Anton Brnabić, Hrvat je po nacionalnosti rođen u Staroj Baškoj, te služio kao vojni časnik. Borio se s jugoslavenskim partizanima tijekom Drugog svjetskog rata, a nakon rata bio je potpukovnik u vojsci.

Jednom zgodom, u ljeto 2010. godine, dok nije imala problem s dolaskom u Hrvatsku na ljetovanje, snimila ju je kamera Nove TV. Tada je za javnost bila potpuno nepoznata osoba, a televizijska ekipa bila je u plovilu pomorske policije u uobičajenoj kontroli plovidbe.

Uhvaćena u nedozvoljenom glisiranju, dakle bliže od 300 metara obali, zbog čega se, kako je vidljivo na snimci, i sama pokušala opravdati.

- Krenuli smo čamcem uobičajeno na ovu plažu, gdje nema puno kupača. Kad smo krenuli tamo prema mulu, malo sam brže krenula - kazala je tada hrvatskim policajcima i televizijskoj ekipi.

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu:

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Srbijanska premijerka o ljetovanju u Hrvatskoj: “Otkad sam ušla u vladu, nisam išla u svoju kuću na Krku” | | Morski HR
Novosadski gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je uoči obljetnice Oluje da ne razumije svoje sugrađane koji odlaze na odmor u Hrvatsku. - Neka ljetuju gdje god hoće, baš me briga. Ali sigurno je gadno
ZAPIŠITE OVO NEGDJE Vučić: “Dok sam živ, neću u Hrvatsku na more” | | Morski HR
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je u intervjuu za Prvu televiziju kako daje sve od sebe da Srbija ima najbolje odnose sa susjedima, pa se u nedostatku argumenata, dosjetio Drugog
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.