1 min. čitanja

U Podvelebitskom kanalu nestao speleoronilac

U Podvelebitskom kanalu nestao speleoronilac
Foto: HGSS /Ilustracija

STARIGRAD - Sinoć oko 19,30 sati zaprimljena je dojava o nestanku speleronica koji je ronio u moru na predjelu mjesta Modrič kod špilje Zečica ( Podvelebitski kanal).

Odmah po dojavi na mjestu događaja su upućeni policijski službenici te je u tijeku poduzimanje mjera traganja i utvrđivanje okolnosti događaja.

U potrazi za nestalim speleroniocem sudjeluju policijski službenici ronioci Interventne jedinice policije, pripadnici Hrvatske gorske službe za spašavanje te Lučka kapetanija.

Neslužbenio radi se od jednom od najpoznatijiih svjjetskih speleoronilaca, švicarskom državljaninu, koji je u špilju zaronio već oko 12 sati, piše 057.info. S obzirom da se radi o iskusnom ronioci, kolege koje su bile s njim u ekspediciji nisu posumnjali na tragičan događaj, sve dok nije prošao rok u kojemu se morao vratiti.

Vrulja Zečica nalazi se u blizini naselja Modrič te j roniocima i speleoroniocima poznata desetljećima. Prva poznata istraživanja počela su 1982. godine pod vodstvom Donata Petricciolija te je istražen ulazni kanal do dubine od 46 metara. Najdublja točka dna je na dubini od 43 m što iziskuje dobru pripremu urona. Vrulja je povremeno aktivna, nakon obilnih padalina i otapanja snijega u proljeće. Tada ronjenje u njenim kanalima zbog velikog protoka nije moguće.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.