1 min. čitanja

U Novom Vinodolskom ljetuju djeca ukrajinskih policajaca, vatrogasaca i vojnika

U Novom Vinodolskom ljetuju djeca ukrajinskih policajaca, vatrogasaca i vojnika
Foto: Novi Vinodolski/Facebook

Djeca ukrajinskih policajaca, vatrogasaca i vojnika su na ljetovanju u Novom Vinodolskom. Na taj način Udruga "Hrvatska pomaže" djeci ratom pogođene zemlje htjela je pružiti malo igre i zabave. Pomogli su Grad Bjelovar te domaćin Novi Vinodolski. Tridesetšestero djece u dobi od 9 do 14 godina u nedjelju je posjetila i darivala hrvatska veleposlanica u Ukrajini Anica Djamić.

Barem na desetak dana ukrajinskoj djeci uljepšano je ljeto.

- Djeca su došla iz različitih regija Ukrajine s okupiranih teritorija. Ima djece branitelja, no i djece kojima su roditelji poginuli. Jako smo zahvalni Hrvatskoj i Udruzi "Hrvatska pomaže" za organizaciju ovog odmora, vrlo je važno za djecu da smo ih malo maknuli s područja gdje se vodi rat. Oni su se u Novom na suncu i moru opustili, istaknula je Olesja Čuboha, načelnica Odjela za mladež i prevenciju, Ministarstvo unutarnjih poslova Ukrajine.

Sve kako bi na trenutak zaboravili na užas koji se događa u njihovoj domovini. Hrvatska veleposlanica darivala ih je zanimljivim suvenirima i majicama.

- Djeca su doista provela aktivan odmor. S njima su bile socijalne radnice, animatori i volonteri. Djeca su se tu doista dobro osjećala i kažu da se vraćaju oporavljeni, rekla je Đurđa Adlešić, Udruga "Hrvatska pomaže".

Ovo je druga skupina od ukupno 86 djece iz Ukrajine koja je boravila na crikveničko-vinodolskoj rivijeri, ostaju u Hrvatskoj do 29. kolovoza, a za njih je organiziran posjet na nekoliko lokacija i u Zagrebu, piše HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.