2 min. čitanja

OPET NAJ DESTINACIJA – Autoru nagrade se omililo ili je nešto drugo u pitanju?

Vidjevši da pali proglašavanje naj-destinacija, organizacija European Best Destinations iz Bruxellesa nastavlja s različitim oblicima dodjele nekima prestižne, drugima samo jedne u nizu hrpe titula naj ovoga ili onoga. Ovaj put su popisali nove “najljepše”, među kojima su se našli hrvatski otok Galešnjak u obliku srca, kod Turnja, ali i Omiš. Logično je da su se na istom popisu našla i Plitvička jezera.

Photo: Boris Kačan

Ne čudi oduševljenost Hrvatskom autora “naj-ovo-ili-ono” patenta Maximilien Lejenue, koji je nakon proglašenja Zadra najdestinacijom za 2016. godinu u tom gradu doživio kraljevski tretman. Osim što je Lijepa, naša Hrvatska je i dobre ruke, pa je portal sreću iskušao i s glavnim gradom Zagrebom, nadjenuvši mu titulu grada s najboljim Božićnim sajmom. Ponuđeno je glavni grad iskoristio kao i Zadar – titula je osvanula u svim turističkim prospektima, pa s obzirom da je uslijedio i Maksimir kojeg su stavili na popis najboljih europskih gradskih parkova, Lejenue je svojedobno izjavio da bi Zagreb osvojio božićnu titulu i da nije bilo vijednih glasova iz Hrvatske. Bio je čovjek dobre ruke, pa je Zagreb već godinu poslije unaprijedio s činom najpoželjnije europske destinacije. Gradonačelnicima Zadra i Zagreba preostalo je samo kao missicama zaplakati od sreće, zahvaliti roditeljima i Lejeuneu te zaželjeti mir u svijetu.

Photo: Boris Kačan

S obzirom na to da Hrvati jako vole biti najbolji i najljepši, nema sumnje da će dodjela novih naj-titula donijeti dosta ega naciji, ali moguće i koji euro više autoru projekta za guranje ovog brenda i što više hrvatskih destinacija na vrh. Ostale europske destinacije ionako nisu pokazale velik interes za ovu titulu. Njihove kvalitete rangiraju generacije onih koji vole titulu “naj” vidjeti i ispred kulture, umjetnosti, dosljednosti i prije svega dostojanstva.Sve drugo već znamo i sami. I u himni je zapisano.D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.