FOTO GALERIJA – Uništeni Raški zaljev: “Evo što ostavljamo svojoj djeci!”

Photo: Romeo Ibrišević/Morski.hr

TRGET – “Ovo će nam se dogoditi sutra ako nešto pod hitno ne promijenimo. Jedini koji to mogu sjede u Vladi i Saboru”, piše nam ogorčeni čitatelj iz Istre.

“Zamislite samo tanker na sred Jadrana i ode turizam kakvog poznajemo, a kojim se s takvim ponosom u Vladi i Saboru redovito hvale – a za lijepu i naslijeđenu obalu i more nisu zaslužni. I dok su oni na produženom vikendu, a uskoro će na godišnji uživati Jadran kakvog smo poznavali nekad, u Raškom zaljevu zabranjeno je kupanje. Koncesionari na školjke mogu se pozdraviti sa izvorom svojih prihoda u špici sezone, a s ribolovom također za ovu godinu ništa. Pitaj Svevišnjeg koliko je teških metala, žive i ostalih opasnih tvari ušlo u zaljev. Ako nešto ne poduzmemo, umjesto ‘Jadrana kakav je bio nekad’, ovo će biti slike ‘Jadrana kakav ostavljamo djeci’! Dok god sjedimo prekriženih ruku, sve nas može biti sram!”, piše čitatelj čiji su podaci poznati redakciji.

Uz ove slike donosimo i fotografije Romea Ibriševića koji uz svoje slike Raškog zaljeva danas nije htio pisati. Kaže: “Mislim da ovdje tekst nije potreban… ”

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

MINISTARSTVO: Uklanjanje onečišćenja mora u Raškom zaljevu uspješno se nastavlja

Eko incident u Raškom zaljevu: Posada nije poštivala procedure?

U tijeku sanacija onečišćenja i zabrana pomorskog prometa u Raškom zaljevu

EKOLOŠKI INCIDENT U RAŠKOM ZALJEVU: U more se izlile tone mazuta!

* Stavovi izneseni u kolumnama, vašim vijestima i komentarima osobni su stavovi autora i ne izražavaju nužno stav redakcije portala Morski.hr *