1 min. čitanja

FOTO: Oproštaj Hrvatske ratne mornarice od Olivera Dragojevića

SPLIT/VELA LUKA – U ispraćaju Olivera Dragojevića su u utorak, 31. srpnja 2018. sudjelovala i dva broda Hrvatske ratne mornarice, raketne topovnjače RTOP-21 Šibenik i RTOP-42 Dubrovnik, koja su od gata sv. Nikole isplovile prema Veloj Luci. Time je Hrvatska ratna mornarica time odala počast legendarnom glazbeniku koji je 1992. godine izveo pjesmu pod nazivom  “Mi smo hrvatski mornari”, himnu Hrvatske ratne mornarice.

Iz Hrvatske ratne mornarice poručili su kako će svoju himnu “Mi smo Hrvatski mornari” od sada pjevati s posebnom nostalgijom i ljubavlju, znajući kako im je ove melodije ostavio velikan hrvatske glazbene scene, također veliki zaljubljenik u Jadransko more.

– Ovo je veliki gubitak za hrvatsku glazbenu scenu, ali i za cijelu Hrvatsku. Posebna nam je čast što smo se kao Hrvatska ratna mornarica imali priliku oprostiti s ovim velikim čovjekom i ispratiti ga na vječno počivalište, ploveći morem koje je toliko volio i ljubio. Slavio je ljubav i slavio je život u pravom smislu te riječi – kazao je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Ivo Raffanelli.

PROČITAJTE JOŠ: A sad adio…

Photo: HRM

R.I.

PROČITAJTE JOŠ:

Brodovi Hrvatske ratne mornarice ispraćaju Olivera Dragojevića
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.