Počela Go Get Funding kampanja za potragu za nestalom posadom u Atlantiku

Ekipa okupljena oko obitelji nestalog hrvatskog kapetana Dina Miškića pokrenula je Go Get Funding kampanju s ciljem da se potraga za nestalom posadom potonulog broda Bourbon Rhode intenzivira jer važan je svaki dan i svaki sat.

Priopćenje koje smo dobili, prenosimo u cijelosti:

„Poštovani predstavnici medija,

nastavno na večeras objavljenu Go Get Funding kampanju “Help us find Bourbon Rhode Crew lost in the Atlantic”, šaljemo Vam izjavu tima koji stoji iza kampanje:

“Večeras smo oduševljeni dokazima da su hrvatske institucije u koje smo od početka vjerovali poduzele sve u njihovoj moći kako bi se potraga za 7 pomoraca nestalih na Atlantiku, među kojima je i naš Dino Miškić, ipak nastavila u narednim danima. Prema izjavi predstavnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, gdina Siniše Orlića, u večerašnjoj emisiji Otvoreno na HRT-u, uz brod ALP Striker koji se priključio prije nekoliko dana, traganje će vršiti i jedan avion francuske mornarice, te će se provoditi analiza satelitskih snimki. Zahvaljujemo na podršci svim medijima i oko 40.000 potpisnika peticije – bez kojih ovo ne bi bilo moguće.

Nadalje, obzirom da protok vremena ne ide u prilog pomorcima izgubljenima na Atlantiku; odlučili smo pokrenuti i Go Get Funding kampanju kako bismo prikupili sredstva za privatnu potragu. Cilj privatne potrage bit će pojačati snage koje tragaju i tako uvećati šanse za što skoriji pronalazak 3 splavi i povratak našeg Kapetana i njegove posade doma. U narednim danima sve svoje snage usmjerit ćemo u pronalazak kompanija koji imaju resurse potrebne za pretragu na moru. S tim u svezi, molimo sve koji imaju informacije, preporuke i kontakte za takve subjekte da nas kontaktiraju na e-mail: bourbonrhode.rescue@gmail.com”. „

Novac za pomoć u potrazi možete uplatiti OVDJE.

Bourbon Rhode Rescue Tim:

Sebastian Latocha

Maja Sulje

Anita Perkov Kalebota

Milica Štrkalj

Đurđa Vrljević Šarić

Ines Latocha

Srđan Kalebota

Ivana Gulin

Marijana Kedžo Miškić

I.B.