1 min. čitanja

NOVA NADA Uočene dvije signalne rakete u području potrage, šalju se tri broda i američki zrakoplov

NOVA NADA Uočene dvije signalne rakete u području potrage, šalju se tri broda i američki zrakoplov
Foto: Facebook

Francuska prefektura Martinique je u ponedjeljak priopćila kako je u noći s nedjelje na ponedjeljak uočena “moguća signalna raketa za nevolju” u blizini područja potrage za tegljačom Bourbon Rhode, koji je potonuo na Atlantiku krajem rujna, piše francuski dnevnik Le Parisien.

Tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, brod Alp Striker, kojeg je osiguralo osiguravajuće društvo Bourbon group, na putu za područje pretrage, izvijestio je krizni stožer CROSS Antila-Francuske Gvajane da su dva promatrača na mostu vidjela tijekom dvadeset sekundi bijeli, a zatim crveni pirotehnički signal koji su protumačili kao moguću nevolju, objašnjava prefektura.

“Područje podrijetla ovog signala poklapa se s jednom od hipoteza o području potrage za preživjelima brodoloma Bourbon Rhode”, dodaje se u priopćenju prefekture.

Tri trgovačka broda odmah poslana u potragu

Regionalni operativni nadzorni i spasilački centar “odmah je zatražio da tri trgovačka broda skrenu i odu na područje do kojeg će stići (od utorka).” Također je zatražio da “svaki brod na tom području bude budan”. Konačno, u utorak ujutro, “zrakoplov američke obalne straže Hercules C-130 također će letjeti iznad tog područja.”

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.