Svi jure prema splavi – Evo što do sad znamo

Fotografija s naslovnice, je starijeg datuma i ovdje je samo kao ilustracija - piše u Facebook grupi Bourbon Rhode, dakle ne radi se o aktualnoj fotografiji

Šest brodova koji su u potrazi za nestalom posadom potonulog broda Bourbon Rhode iznenada je promijenilo smjer i krenulo prema lokaciji splavi koja je uočena iz satelita. S obzirom da se radi o satelitskoj snimci, treba znati da se radi dva sata odmakau odnosu na stvarno stanje. 

ALP Striker je promijenio smjer prema zapadu i ubrzao na 15.4 čvorova, što je najveća brzina u posljednja tri dana. U traganju sudjeluje šest brodova, te američki i francuski zrakoplovi.

CROSS je pozvao i tri dodatna trgovačka broda da promijene smjer i upute se prema području iz kojeg je odaslan signal.

Kako doznajemo, uskoro se treba održati sastanak hrvatskih diplomatskih predstavnika u Francuskoj s tamošnjom diplomacijom. Ne zna se još zašto.

Fotografija s naslovnice, je starijeg datuma i ovdje je samo kao ilustracija – piše u Facebook grupi Bourbon Rhode, dakle ne radi se o aktualnoj fotografiji!

Uočen je splav na Atlantiku. Snimka, koja još nije javno objavljena, je sa satelita tako da se radi o dva sata odmaka….

Gepostet von Krsto Orlić am Mittwoch, 9. Oktober 2019

Puna nade, ali i strepnje, oglasila se i Marijana Miškić, supruga hrvatskog kapetana Dina s apelom kojeg je uputila  francuskom ministru vanjskih poslova Jean-Yves Le Drienu:

– Ovime Vas molim kao žena, supruga i majka djeteta koje danas, na svoj 12. rođendan želi samo da mu se otac vrati: nemojte ponovno odustati od njih! Prekidom potrage već su izgubljena dragocjena tri dana, a protok vremena im ne ide u prilog. Molim Vas u svoje ime, u ime Dinove majke, cijele naše obitelji, te u ime preostalih 6 obitelji koje strepe – neka Francuska Republika pokaže svoje veliko srce, humanost i brigu za malog čovjeka. Molim Vas nastavite potragu, šaljite na ocean sve Vaše snage i vratite ih kućama – jer mi to ne možemo – napisala je između ostalog Marijana Miškić.

PROČITAJTE JOŠ:

POTVRĐENO JE! Uočena je splav iz satelita

J.G.

Vaš komentar