UTRKA S VREMENOM Vlasti na Martiniqueu: “Tragamo još danas, onda odlučujemo što dalje”

Foto: Alp Maritime Services

Brodovima se pretražuje golemo područje, a svi uključeni u potragu nadaju se da su Dino Miškić i šest kolega pomoraca na splavi, te da su živi i čekaju spas.

Potvrdio je to danas Jutarnjem listu i Oualid Sahtout, šef ureda za informiranje u francuskom Ministarstvu unutarnjih poslova, prefekture Martinique, koji je zadužen za komunikaciju u ovoj akciji spašavanja kojom ravna CROSS AG, institucija ekvivalentna hrvatskoj Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru.

– Točno je da je jučer, na temelju satelitske snimke, pretraženo područje na kojem bi mogla biti splav, no nismo je pronašli. Moram napomenuti da u ovom trenutku ne možemo uopće biti sigurni radi li se na snimci doista o splavi s Bourbon Rhodea ili nečem drugom, no zasad ništa nije pronađeno – rekao je Sahtout.

U Fort de Franceu, odakle se koordinira potragom, trenutno je 8 sati (u 14 po hrvatskom vremenu) što znači da je potraga tek započela prije nekoliko sati. Vremena još ima, no na Martiniqueu nam kažu – sve manje.

– Danas ćemo još tragati, a onda ćemo odlučiti ima li smisla ili ne nastaviti potragu – rekao je Sahtout.

Jutarnji je kontaktirao i tvrtku Alp Maritime sa sjedištem u Nizozemskoj čiji je jedan od brodova Alp Striker u akciji potrage za pomorcima. Oni su nam, samo mogli potvrditi da ih je CROSS AG angažirao te da je potraga u tijeku, no više informacija zasad nisu mogli dati.