2 min. čitanja

NIČE NOVA TRAJEKTNA LUKA – Za slučajeve zatvaranja mosta Krk

NIČE NOVA TRAJEKTNA LUKA – Za slučajeve zatvaranja mosta Krk
Foto: ŽLU Bakar-Kraljevica

BAKAR – Ulaganje vrijedno 6 milijuna kuna planirano je u slijedećoj godini na području Bakra za rekonstrukciju priobalnog područja i postavljanje pontona šetnice uz sjeveroistočni kraj podmorskog tunela. Dodatnih 700 tisuća kuna planira se uložiti i u obnovu poslovnih prostora ŽLU u Bakru. Nastavit će se s i izradom projektne dokumentacije za izgradnju pasarela u bazenu Pod Bok.

Iznos od 5 milijuna kuna potreban je za nastavak izgradnje vezova u luci Črišnjeva dok će se u Kostreni u lučici Podurinj asfaltirati plato za što je potrebno osigurati 250 tisuća kuna. Planirano je da se u 2020. godini ispune uvjeti i realizira koncesija za opskrbu plovila gorivom u luci Kraljevica.

Poseban naglasak u slijedećoj godini bit će stavljen na pripremu projektne dokumentacije za projekte koji mogu biti sufinancirani europskim sredstvima. Na takav način pokušat će se pripremiti projekt uređenja bazena Žurkovo i nastaviti s izradom Glavnog projekta izgradnje lukobrana i pasarela u cijeloj lučici Žurkovo kao i uređenja obale.ŽLU Bakar-Kraljevica-Kostrena se već nekoliko godina zalaže za uređenje pričuvnog trajektnog pristaništa Črišnjevo u slučaju izvanrednih okolnosti koje bi dovele do zatvaranja mosta Krk i  velike operativne obale. Prijedlog  je u zadnjem kvartalu ove godine uvršten u Nacionalni plan razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa RH te su time stvoreni i preduvjeti za realizaciju projekata europskim sredstvima, namijenjenim razvoju lučkih područja.Uz infrastrukturne projekte, planirana su ulaganja u modernizaciju informatičkih programa i unaprjeđenje komunikacije s korisnicima u čemu će vodeću ulogu imati nove mrežne stranice izrađene u skladu s pravilima o pristupačnosti.

Usvojena konačna lista za dodjelu stalnih vezova u luci Carovo

Upravno vijeće ŽLUBKK prihvatilo je konačnu listu korisnika stalnih vezova u luci Carovo koju je temeljem utvrđenih kriterija predložila ravnateljica Dijana Mihaljević i jednoglasno podržalo njezin prijedlog da se na pasareli koja je bila planirana i projektirana kao zona nautičkih vezova za osobe s invaliditetom, tri nautička veza dodijele osobama s invaliditetom, a sedam stalnih vezova hrvatskim vojnim invalidima Grada Kraljevice te da se preostali vezovi dodjele kao stalni vezovi.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Obnavlja se terminal za rasuti teret u Bakru
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.