Umirovljeni pilot borbenog zrakoplova: „Nemam pojma o ribolovu štapom, ako lovim onda lovim kao lovac“

Foto: Facebook

VIS – Umirovljeni vojni pilot, Ivan Selak, svoje umirovljeničke dane provodi aktivno baveći se ronjenjem. Često otkriva nove lokacije koje fotografira roneći najčešće sa svojim sinom Matijom. Omiljene pošte za ribolov su mu u vodama otoka Visa, a kako je nekad bio pilot nadzvučnog lovca, sad se podrazumijeva da i ribu lovi kao lovac. Pritom je mislio na lov podvodnom puškom.

Na društvenim mrežama Ivan Selak često svoje fanove počasti nekim prekrasnim prizorima iz prirode. Ovaj put je podijelio svoje ribolovno iskustvo.

– Priča o ribolovu ide ovako.

Nemam pojma o ribolovu na štap, o hvatanju ribe udicom, o ješkama, o tehnici ribolova, o vremenu, pozicijama, strujama….

Ako lovim onda lovim kao lovac. Podvodnom puškom. U stanju sam skočit u more, dva tri sata se smrzavati ko budala i ne uhvatiti ništa. Tu i tamo me nešto iznenadi pa naleti. Za podvodni ribolov puškom moraš znati pozicije i biti stalno u moru i to je užitak, a ja te pozicije nemam i ne znam, pa ulovim na sreću – napisao je Selak i priznao da je tu ipak stručnjak njegov prijatelj Jaki, od kojeg uče riboloviti štapom on i sin mu Matija.

D.G.