Foto: Boris Kačan

Da ne znamo kako je izgledalo proljeće i početak ljeta, ovaj vikend se praktički ničim ne bi razlikovao od uobičajenih udarnih turističkih vikenda. Posvuda gužve, čekanja na ulazima u Hrvatsku, rijeke ljudi slijevaju se prema obali.

Direktorica Turističke zajednice otoka Krka Majda Šale rekla je u večerašnjoj HRT-ovoj Temi dana kako s obzirom na situaciju nisu očekivali gužve i dolazak ovoliko gostiju.

– Svakako to veseli, rekla je.

Šale je rekla da na otoku Krku svi dobro rade, a grad Krk, koji je u srpnju bio na 70 posto lanjskog prometa, prednjači po broju dolazaka.

– Ali ovih 70 posto je upravo karakteristika za cijeli otok, rekla je Šale.

Za prvih sedam mjeseci otok Krk je na 51 posto u odnosu na lanjske rezultate, što je izuzetno dobro, dodala je.

Grad Zadar u srpnju ima 57 posto lanjskog rezultata, a prvi tjedan kolovoza je na 65 posto lanjskog. Direktor zadarske turističke zajednice Mario Paleka rekao je u Temi dana da su zadovoljni ostvarenim rezultatima koji su iznad planiranog.

– Veseli da te brojke nisu samo privid, nego je vidljivo da u gradu postoje velike gužve. Jako smo zadovoljni u Zadru, rekao je Paleka.

Šale je rekla da su gosti štedljiviji i paze na svaku kunu, ali da na otoku nije došlo do bitnih smanjenja cijena u smještajnim objektima.

Paleka je rekao i da ih veseli što je i zračna luka živnula te da su i avioletovi prisutni u Zadru. Istaknuo je da su prošle godine imali rekordnu sezonu te da ove godine sezona neće biti baš takva i da neće moći u potpunosti ispuniti očekivanja malih iznajmljivača, malih hostela i ostalih smještajnih kapaciteta.

Na pitanje hoće li, kad se povuče crta nakon jeseni, zarada biti dovoljno velika da sačuva radna mjesta, Šale je odgovorila kako se nadaju da hoće.

– To je sada najteži zadatak, ali treba raditi na tome, rekla je Šale.

– Svako radno mjesto je važno i treba se potruditi maksimalno da se održi, rekao je Paleka, dodavši da