1 min. čitanja

Objavljen natječaj za poticanje odvajanja i kvalitetnijeg gospodarenja otpadom na otocima

Objavljen natječaj za poticanje odvajanja i kvalitetnijeg gospodarenja otpadom na otocima
Foto: Stipe Surać

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je poziv za sufinanciranje prijevoza otpada s otoka na otok/kopno vrijedan 4 milijuna kuna s ciljem poticanja odvojenog prikupljanja otpada i uspostave učinkovitijeg sustava gospodarenja otpadom na otocima.

Davatelj javne usluge može ostvariti sredstva subvencije za povrat dijela troškova prijevoza otpada morskim putem u visini do 60 posto. Svrha ovog Javnog poziva je kvalitetniji, postojaniji i ekonomski učinkovitiji sustav gospodarenja komunalnim otpadom na otocima u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i prirode i zaštitom javnog interesa te poticanja unapređenja sustava odvojenog prikupljanja otpada na otocima.

Sufinanciranje se može odobriti za troškove koji se odnose isključivo na prijevoz otpada morskim putem s otoka na otok/kopno nastale u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine i nisu uključeni u cijenu usluge. Prijevoz se odnosi na komunalni otpad, ako nema mogućnosti odlaganja na otoku, biorazgradivi otpad (otpadnog papira i kartona te biootpada) i reciklažni otpad (otpadna plastika, otpadni metal, otpadno staklo i otpadni tekstil).

Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava ili do 31. prosinca 2020. godine. Detaljnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Kualjske kalete usred sezone zatrpane smećem
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.