1 min. čitanja

Kreće utrka s vremenom za dovršetak Pelješkog mosta

Kreće utrka s vremenom za dovršetak Pelješkog mosta
Foto: Screenshot / HRT

KOMARNA – Gost Dnevnika N1 televizije bio je predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić. Koronavirus nije zaobišao ni veliki infrastrukturni projekt – Pelješki most. Pitali smo ga hoće li biti kašnjenja s izgradnjom mosta, ali i pristupnih cesta.

Josip Škorić kaže da su još u siječnju u dogovoru s dubrovačkim Zavodom za javno zdravstvo i kineskom tvrtkom koja gradi Pelješki most propisali epidemiološke mjere kojih su se svi držali.

No čini se da je sada dobro što su Kinezi radili i ispred rokova jer je pandemija koronavirusa utjecala na gradilište mosta.

U ovom trenutku je oko 150 radnika u obveznoj samoizolaciji nakon dolaska čarter letom iz Kine početkom mjeseca, oko 100 je zavarivača koji su ključni za nastavak svih aktivnosti na Pelješkom mostu.

– Oni izlaze iz samoizolacije 31. kolovoza i idu raditi posao zbog kojeg su došli. Pred nama je utrka s vremenom jer određeni pomaci su nastali usred korona krize.

I najveći problem nam je bio što su u Kini dvije tvrtke koje proizvode čelične konstrukcije bile zatvorene dva mjeseca, sada kreće utrka s vremenom i nadamo se da ćemo zaostatak uspjeti svesti na što manju moguću mjeru – kaže za Dnevnik N1 predsjednik uprave Hrvatskih cesta.

Na pitanje o situaciji na dva gradilišta pristupnih cesta kaže da oko one koju radi austrijska tvrtka nema nikakvih zakašnjenja, a oko obilaznice Stona koju radi grčka tvrtka kaže da ima zaostatka nastalog uslijed epidemije koronavirusa, ali nada se da neće biti značajnijeg kašnjenja.

Komentirao je i napise Nacionala da je premijer Andrej Plenković tražio od svih predsjednika uprava javnih tvrtki i članova nadzornih odbora mandate na raspolaganje kaže:

– Mogu reći da dokument koji je došao u Hrvatske ceste, to ne odgovara istini. Došao je zahtjev da se stave mandati na raspolaganje za nadzorne odbore, ali njima je već bio istekao mandat koji je produžen i ovo je redovan izbor članova nadzornih odbora jer im je svima već istekao mandat.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.