GUŽVE NA CESTAMA U OBA SMJERA Na izlaz iz Hrvatske čeka se do sat i pol

Foto: Youtube / Screenshot / Ilustracija

Pojačan je promet na većini cesta prema moru, a gužve su i na izlazima iz Hrvatske, posebno na glavnim cestovnim pravcima A1, A6, A3, Jadranskoj magistrali, Istarskom ipsilonu, trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prijelazima, izvijestio je Hrvatski autoklub. Na izlaz iz Hrvatske čeka se između pola sata i sat i pol, a najveće su gužve, kako javlja HAK, na autocesti A1 Zagreb – Split – Ploče između naplatne postaje Lučko i čvora Karlovac u smjeru Dubrovnika.
Zbog prometne nesreće na autocesti A1 između čvorova Zadar I i Zadar II u smjeru Zagreba, vozi se usporeno uz ograničenje brzine 80km/h jednim trakom u koloni u pokretu dugoj oko 500m.
POVEĆANA GUSTOĆA PROMETA:
  • autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo II u oba smjera, a između čvorova Bosiljevo i Gospić u smjeru Zagreba,
  • autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Bosiljevo II i Kikovica u oba smjera,
  • na Krčkom mostu promet je pojačan u oba smjera,
  • kolona vozila pred GP Kaštel i Plovanija duga je oko 1,5km,
  • pred naplatom Lučko i naplatom Demerje u smjeru Zagreba kolona je duga oko 2km, u smjeru mora nema dužih čekanja.
Tijekom dana moguće su poteškoće u prometu na glavnim cestovnim pravcima uključujući autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkih odredišta, Istarskom ipsilonu , trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prijelazima.
D.G.
Foto: HAK / Screenshot