AUSTRIJANCI SE INATE Potpuni kaos na granici sa Slovenijom, putnici čekaju satima!

Foto: Youtube / Screenshot

Austrija izazvala je potpuni kaos na granici sa Slovenijom odlukom o kontroli tranzitnih putnika. U koloni se čekalo više od deset sati gotovo bez pomicanja, piše 24 sata.

– Stojimo ovdje 10 sati s troje male djece. Polako nam ponestaje hrane, a djeca su mi gladna zaspala. Nikoga nije briga, nitko nam se dosad nije ni obratio – izjavila je jedna putnica.

Očajni putnici koji su zaglavili na graničnom prijelazu Jesenice-Karavanke kazali su da je situacija eskalirala te da su ljudi ostali su bez hrane i vode, djeca plaču, neki spavaju na cesti, a još ih je čekao dalek put.

– Najveći nam je problem što u Austriji ne smijemo nigdje stati, sad smo već više od 12 sati na putu, a tko zna kad ćemo prijeći granicu. Još kad ju pređemo, do doma nas čeka barem sedam sati vožnje. Pa to je nemoguće izdržati da negdje ne stanemo i malo odspavamo – poručio je Marko R. koji je jučer putovao zajedno sa suprugom i troje male djece.

Od slovenske policije dobili su samo odgovor da se Austrijanci jednostavno inate zbog situacije oko koronavirusa, piše 24 sata.

D.G.