NOVO PORINUĆE U RADEŽU Pri kraju je prva faza gradnje 52 metra dugog luksuznog broda MV Anthea

Foto: Radež

BLATO – Pri kraju je prva faza gradnje luksuznog broda MV Anthea u Korčulanskom brodogradilištu Radež. Naručitelj broda bogati Kriljanin Ante Rakuljić nam je brzinski izdefinirao da je brod duzine 52m te širine 8,5m sa gazom od 3m. Nosivosti je 499 GT.

Brod će imati dva porivna stroja svaki po 500KS, te 4 generatora „struje“. Brod će biti opremljen sa 10 luksuzno opremljenih kabina za smještaj 20 gostiju visoke platežne moći, te će opsluživati 11 članova posade, javlja Dalmacija danas. Nakon porinuća koje se očekuje 24. kolovoza u Bristvi, brod će biti otegljen u matičnu luku Krilo Jesenice.

Foto: Radež

Nakon „krštenja“ MV Anthea će se nastaviti opremati u Krilu, te početkom travnja 2021. godine i dočekati prve goste. Ante Rakuljić je istakao da je njegova MV Anthea prva od 6 brodova njegove flote, kojem ima u planu zagospodariti Jadranom u ovom „JET SET business“-u.

Ovakav porast gradnje brodova Rakuljiću i drugim Kriljanima će itekako dobro doći već najavljeno proširenje luke koje se predviđa skoro sve do Dugog Rata.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ: