Foto: TZ Jelsa

JELSA – Nakon što je odlučeno da se “Fešta vina” ove godine zbog epidemioloških razloga ne može održati, Turistička zajednica općine Jelsa promptno je osmislila događaj kojim će se promovirati lokalna vina, a bit će u skladu s trenutno važećim mjerama – održat će se Dani hvarskih vina/ Wine week Jelsa sa sloganom: Kad si na Hvaru, pij hvarsko vino/ While on the island of Hvar, drink Hvar wines.

– Iako smo sve napravili da je održimo, ponajviše zbog očuvanja tradicije, neprekidnoga dugogodišnjega niza održavanja od 1952., Feštu smo morali otkazati. Zahvaljujemo svim ljubiteljima, vjernim gostima Fešte vina na razumijevanju, očekujemo Vašu podršku i u ovoj situaciji jer zaista moramo biti oprezni zbog virusa te se ponašati sukladno uputama nadležnih tijela – izjavila je gđa Marija Marjan, direktorica TZ OpćineJelsa.

“Dani hvarskih vina” održat će se od ovog četvrtka do sljedeće nedjelje 27.8. – 6.9. na području Općine Jelsa, kako bi se brojnim gostima omogućilo kušanje vina iz lokalnih vinarija u restoranima i wine barovima.

Vina će se moći kušati u restoranima i ugostiteljskim objektima: kvalitetna vina – po cijeni od 15 kuna i vrhunska za 25 kn. Niže je popis restorana, konoba i wine barova koji sudjeluju u Danima hvarskih vina:

Kavana „Prošperin”, Bistro „Step Up”, Konoba „Nono”, Restoran „Pelago”, Restoran i lounge-bar „Mina”, Restoran „Kalina”, Restoran „Me & Mrs Jones”,  Restoran „Pape”, Restoran „Spizza”, Wine-bar i Restoran „Artichoke”, Konoba “Garden”,  Tapas & Wine bar „Monče”  iz Jelse, Restoran “Davor” i Konoba “Zavala” iz Zavale, Konoba “Duboković”, Pitve, Konoba “Vrisnik”, Vrisnik,  Konoba “Kod None”, Svirče, Restoran “Bonaca”,  Wine & Oil bar “Nono Toni” i Kapar’s bar, Vrboska.

Posjetitelji će moći kušati vina sljedećih vinarija.

Vinarija Carić, Vinarija Tomić, Vinarija Matković Nikola, Vinarija PZ Svirče, Vinarija Huljić,  Vinarija Ahearne, Vinarija Plančić, Vinarija Bojanić, Vinarija Bell’Iakov, Vinarija Zlatan otok, Vinarija Vujnović, Vinarija Leše, Vinarija Hvar Hills, Vinarija Bartul, Vinarija Pavičić, Vinarija Matijević i Vinarija Caratan Tonči.

U sklopu Dana hvarskih vina održat će se i stručno ocjenjivanje hvarskih vina 2. Jelsa Summer Wine tasting by Vinske zvijezde u suradnji s udrugom Hvarski vinari.

Foto: TZ Jelsa

Sve dodatne informacije potražite na:  info@tzjelsa.hr,   visitjelsa Instagram: visitjelsa

Sponzorirani sadržaj