2 min. čitanja

VIDEO: NEVRIJEME U ŠIBENIKU ‘Slapovi Krke’ se slijevali niz skaline, poplavila Poljana, iz šahtova izbijaju fekalije

VIDEO: NEVRIJEME U ŠIBENIKU ‘Slapovi Krke’ se slijevali niz skaline, poplavila Poljana, iz šahtova izbijaju fekalije
Foto: Čitatelji

ŠIBENIK – Kako je prethodno i najavljeno, nevrijeme se spustilo na srednjodalmatinsko područje. Oko 18 sati grmljavinsko nevrijeme sa snažnom kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatilo je šire šibensko područje. Dijelove grada je zahvatila i tuča.

Šibenčani svjedoče o velikim količinama kiše, poplavljenom središnjem trgu, odnosno tek nedavno u potpunosti obnovljenoj Poljani.

Šibenčanka nam šalje snimku bujice koja se uslijed velike količine kiše slila niz stepenice, pa kaže

– Ovo smo nazvali “Slapovi Krke”, jer tako i izgleda. Voda koja se sliva je sa Kaprijske ulice, prolazi pored moje kuce i vrta(Stara cesta) i dolazi kod semafora na novoizgradenu glavnu cestu (Kralja Zvonimira).

– U Crnici, na križanju ulica Prilaz tvornici i Stipe Ninića. Ovo su blagodati projekta aglomeracije. Ulica je raskopana od 10. 3. i još nije završena – priča nam Šibenčanin koji se žali da ulicama plutaju fekalije!

– Ovo šta izvire su fekalije pomišane sa oborinskim vodama. desi se svaki put i kod manje kiše – prepričava nam, a drugi šibenčanin Giuliano Filippi objavljuje i snimke.

Foto: Čitatelj

Predsjednik šibenskog SDP-a Tonči Restović spustio se i u novu podzemnu garažu ispod novouređene Poljane, pa snimio i opisao što vidi:

– 11 min je padala kiša. Jedanaest! Forsiranje bogatih projekata je trade mark ove gradske uprave! Zanemarivanje potreba i kvalitetnijeg života svih Šibenčanki i Šibenčana je nešto što ova gradske vlast radi vrhunski. Nadam se da ćemo izdržati još ovih nekoliko mjeseci njihove vlasti, a onda ćemo svi zajedno graditi. Ovako izgleda garaža – piše Restović.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=606134746736083&set=a.590170064999218&type=3&theater

U međuvremenu, objavljene su i druge snimke poplavljene nove podzemne garaže.

Iz Šibenika javljaju da je poplavljeno na više mjesta u Ražinama i kod Brodarice i to sve na mjestima gdje je nedavno rekonstruriana cesta.

Na šibenskom je području zapuhala jaka tramontana, koja je zabilježila i pad temperature, pa su one i desetak stupnjeva niže nego na splitskom području, a nevrijeme se večeras širi južnije.

Meteorolozi upozoravaju, na snaži je narančasti meteoalarm za cijelu zemlju.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.