1 min. čitanja

Pojačanim postupanjem policije do manje droga na cresko-lošinjskom području

Pojačanim postupanjem policije do manje droga na cresko-lošinjskom području
Foto: Facebook

Policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres proteklih su mjeseci pojačano postupali u cilju suzbijanja ponude i potražnje svih vrsta droga na cresko-lošinjskom području. Tako su od početka svibnja do kraja kolovoza prilikom tzv. ulične redukcije droga, ali i pretragom stanova i vozila na području Malog Lošinja i Cresa pronašli i oduzeli veću količinu raznih droga.

Kod sveukupno  devetnaestero hrvatskih državljana i jednog državljanina Češke  pronađeno je i oduzeto:

314,3 grama amfetamina, 709,2 grama marihuane, osam stabljika indijske konoplje, 18,6 grama kokaina, 133 komada perforiranih markica LSD-a, 5,5 grama droge DMT, 55,5 komada tableta MDMA tzv. Ecstasy, 1 gram MDMA, 0,5 grama ketamina, 2,5 ml hašiša u obliku ulja, 16 komada raznih tableta s popisa droga, uređaji i oprema koji se koriste za neovlaštenu proizvodnju i uzgoj biljke indijske konoplje, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa zlouporabom droga.

Zbog sumnje na počinjenje sveukupno 35 kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama i omogućavanje trošenja droga mjerodavnom državnom odvjetništvu prijavljeno je  dvanaestero hrvatskih državljana, od kojih je jedan bio predan pritvorskom nadzorniku. Osim toga, zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga nadležnom općinskom sudu je podnijeto 14 optužnih prijedloga.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Čeh na Cresu uzgajao i prodavao marihuanu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.