Sindikat pomoraca raspisao natječaj za dodjelu stipendija studentima pomorstva

Foto: Facebook

Sindikat pomoraca Hrvatske raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima prve godine preddiplomskog sveučilišnog studija, smjerovi nautike, brodostrojarstva i (brodske) elektrotehnike  na pomorskim sveučilištima koji izvode pomorske studije (pomorski fakulteti).

Dodjeljuju se dvije stipendije u iznosu od 1.000 kuna mjesečno, odnosno deset tisuća kuna godišnje. Natječaj traje do 30. rujna 2020. godine.

Prilikom donošenja odluke o izboru kandidata i dodjeli stipendije, uz uvjet ispunjavanja općih i posebnih uvjeta iz ovog Pravilnika, prednost će imati studenti koji su bili korisnici domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi koja nemaju roditelje, roditelji su ih napustili ili je roditeljima oduzeto roditeljsko pravo sukladno zakonu koji uređuje pitanja socijalne skrbi.

Navedeni status dokazuje se rješenjem nadležnog tijela ili drugim odgovarajućim dokumentom. Osim navedenih kandidata, prednost će se u pravilu dati i studentima slabijeg imovinskog statusa sukladno potvrdi propisanoj Pravilnikom.

Prilikom donošenja odluke o izboru kandidata i dodjeli stipendije, Povjerenstvo će uzeti u obzir i rezultate ranijeg školovanja te aktivnost kandidata u radu Sekcije mladih SPH i SPH.

Uvjete i kriterije za dodjelu stipendija i dokumentacija koja se prilaže prijavi na natječaj možete pročitati OVDJE.