Foto: Vlado Odribožić

Listopad je u većini krajeva počeo jutarnjom svježinom te se ubrzo nastavio mnogima ugodnijom toplinom, ali i neugodnijom južinom, koja će potrajati i sljedećih dana – pri čemu će u mnogim krajevima najkišovitije biti u drugom dijelu subote, na Jadranu vjerojatno još i potkraj nedjelje te u ponedjeljak prijepodne. Ponegdje će opet biti nevremena, a i jakog i olujnog juga, plavljenja riva…

U gorju i na sjevernom Jadranu barem malo kiše sigurno će pasti u mnogim mjestima, osobito prijepodne, a i poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom, posebno na riječkome području. Puhat će umjeren, ponegdje i jak, na udare i olujan južni i jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo, pri čemu će more biti umjereno valovito, gdjegod i valovito. Temperatura zraka ujutro od 9 do 14 °C, uz more od 15 do 19 °C, a poslijepodne oko 22 °C, u gorju malo niža, najavljuje HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije poslijepodne viša, uglavnom 23 ili 24 °C, a ujutro od 16 do 19 °C, u unutrašnjosti oko 10 °C. Bit će promjenjivo oblačno uz povremenu mjestimičnu kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, te uz većinom umjereno i jako, na udare mjestimice i olujno jugo, uz koje će more biti umjereno valovito i valovito, prema otvorenome vjerojatno i jače valovito.

I dalje promjenjivo, ponegdje uz obilniju kišu…

I sljedećih dana na Jadranu promjenjivo, uz povremenu grmljavinu i kišu, najčešću i najobilniju od subotnjeg podneva do nedjeljnog jutra, te ponovno vjerojatno od nedjelje navečer do ponedjeljka prijepodne. Ponegdje će biti i olujnog nevremena, plavljenja riva, a moguće su i pijavice. Uz jugo i jugozapadnjak, u subotu jak i olujan, zatim malo slabiji, temperatura zraka malo će se mijenjati.

D.G.

Vaš komentar