1 min. čitanja

Vikend donosi jako jugo, pijavice i plavljenja riva

Listopad je u većini krajeva počeo jutarnjom svježinom te se ubrzo nastavio mnogima ugodnijom toplinom, ali i neugodnijom južinom, koja će potrajati i sljedećih dana – pri čemu će u mnogim krajevima najkišovitije biti u drugom dijelu subote, na Jadranu vjerojatno još i potkraj nedjelje te u ponedjeljak prijepodne. Ponegdje će opet biti nevremena, a i jakog i olujnog juga, plavljenja riva…

U gorju i na sjevernom Jadranu barem malo kiše sigurno će pasti u mnogim mjestima, osobito prijepodne, a i poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom, posebno na riječkome području. Puhat će umjeren, ponegdje i jak, na udare i olujan južni i jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo, pri čemu će more biti umjereno valovito, gdjegod i valovito. Temperatura zraka ujutro od 9 do 14 °C, uz more od 15 do 19 °C, a poslijepodne oko 22 °C, u gorju malo niža, najavljuje HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije poslijepodne viša, uglavnom 23 ili 24 °C, a ujutro od 16 do 19 °C, u unutrašnjosti oko 10 °C. Bit će promjenjivo oblačno uz povremenu mjestimičnu kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, te uz većinom umjereno i jako, na udare mjestimice i olujno jugo, uz koje će more biti umjereno valovito i valovito, prema otvorenome vjerojatno i jače valovito.

I dalje promjenjivo, ponegdje uz obilniju kišu…

I sljedećih dana na Jadranu promjenjivo, uz povremenu grmljavinu i kišu, najčešću i najobilniju od subotnjeg podneva do nedjeljnog jutra, te ponovno vjerojatno od nedjelje navečer do ponedjeljka prijepodne. Ponegdje će biti i olujnog nevremena, plavljenja riva, a moguće su i pijavice. Uz jugo i jugozapadnjak, u subotu jak i olujan, zatim malo slabiji, temperatura zraka malo će se mijenjati.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.